Græsk farsbrød med ris
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom risen i kogende vand med salt og kog risen efter anvisningen på posen.
Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte let afkølede ris. Bland finthakket persille, knust hvidløg og hakket løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød - begynd og slut med fars. Fordel smørklatter over farsbrødet og bag det ved 200 grader C. alm. ovn midt i ovnen i ca. 60 minutter. Farsbrødet serveres sammen med taziki og nye kartofler eller ovnbagt kartoffelbåde. |
|
Opskriften er vist 248812 gange,
og udskrevet 8685 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (92 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth - 2012-08-01 16:45:41 Rigtig god. Laver den med græsk bulgursalat og ovenbagte kartofler. Altid et HIT!!! Top point herfra. Rikke - 2012-04-28 15:13:43 Super lækkert farsbrød! Vi puttede også lidt løg i farsen, det smagte dejligt! Smøret tilsidst er i øvrigt ikke nødvendigt, hvis man gerne vil spare lidt på fedtet ;-) anonym - 2011-03-28 13:57:39 Det fede ved græskfarsbrød er at man kan stoppe alt muligt i .. Putter olien ,rødløg soltørret tomater osv. Jeg elsker græsk mad . Louise: til per - 2008-11-08 14:48:18 Og crem frihce: P Louise: til per - 2008-11-08 14:46:43 Prøv med tomatfad til og skiv kartofler, altså dem du kan få frosen... Det smager vildt godt mums!!:) Til per - 2008-11-08 14:44:24 Prøv med tomat fad og skive kartofler til altså dem man kan få frosen... Det smager vildt godt mums!!:) God fornøjelse Maja J - 2008-09-28 20:00:26 Jeg havde ikke noget persille, men kom noget fint snittet porre i blandingen m feta, og det er også bare godt. Og så fik vi ris til. Kat.. - 2007-10-30 16:35:30 Det er en super ret.. men prøv som fyld: en champinong, lidt rød peberfrugt, fetaoh lidt forårsløg. hak det hele sammen rigtig fint.. Bliver rigtig godt.. Lavede det for nogle veninde og alle var vilde med den kirsten - 2007-06-16 19:00:26 prøv at bruge 500gr. hakket oksekød i stedet og 1-2tsk. tzatzikikrydderi i den færdigrørte fars smager rigtig lækkert majken - 2007-01-19 21:30:27 jeg synes opskriften er rigtig god, har brugt den flere gange når jeg har haft gæster til spisning, bare lavet andet tilbehør Nick - 2005-01-01 01:01:01 Til stine.. I superbrugsen, kan man købe færdig pakket kød som er pakket med 50% af hver :-) dejligt nemt Bjarke - 2005-01-01 01:01:01 Perfekt opskrift til nogle lidt mere spændene katofler... Vask nogle katofler og skær dem over på midten, læg dem i et ildfast fad og pensl dem med en oile og hvidløgs blanding, drys salt og peber samt paprika over det og sæt det i ovnen i ca 45 min... namme nam Per - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig smagtfuldt "brød" men mangler lidt ekstra forslag til tilbehør mille - 2005-01-01 01:01:01 synes det er meget kedeligt med alm. kartofler til Anne og Torben - 2005-01-01 01:01:01 det er rigtig godt og let at lave samt der er noget til 6 for det at ris gør at det fylder noget mere alså det er en rigtig god middag Stine - 2005-01-01 01:01:01 Retten kan sagtens laves med 500 g svinekød, hvis man ikke vil købe to slags kød eller ikke bryder sig om lammekød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne