Kalvefrikasse med basilikum
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Skær kalveboven i tern a 2x2 cm.
Kom dem i en gryde og hæld koldt vand over, så det dækker.
Sæt gryden over ved svag varme og skum urenheder af, når kødet koger.
Tilsæt salt og skum igen.
Læg krydderierne (peberkorn, nelliker og laurbærblade) i et kaffefilter og luk med bomuldssnor.
Læg krydderiposen ned i gryden og kog dem med.
Kog kødet til det er mørt, ca. 40 minutter.
Hvide, friske asparges skrælles altid med retning fra hovedet ned mod foden. Grønne asparges skrælles ikke. Skær seje ender af. Skær aspargeserne i ca. 2 cm. stykker. Bælg ærterne og lad dem ligge. Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand ca. 20 minutter. Når kødet er ved at være mørt, smeltes smør i en anden gryde. Tilsæt mel under omrøring og spæd gradvis med suppen fra kødet. Kog aspargeserne i saucen ca. 3 minutter så de stadig er sprøde, tilsæt kødet og varm det igennem. Kom til sidst ærter og hakket basilikum i, hvorefter retten ikke må koge. Smag til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 9869 gange,
og udskrevet 183 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer lena - 2008-11-07 18:58:12 der er mangler i opskriften,der står intet om hvor meget kød der skal bruges,til gengælder står der både 3/4 kg.kartofler og 1 kg. asparges kartofler. Bendsten Hans Pedersen - 2005-01-01 01:01:01 sikke en god ret!! Jeg elsker denne ret!! Birgitte - 2005-01-01 01:01:01 alt for saltet. smager godt med ristet brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne