Sunde banan/rosinboller (uden sukker/fedtstoffer)

Sunde banan/rosinboller (uden sukker/fedtstoffer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sassia bechsgaard

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 bananer
50 g.gær
200-300 g.hvedemel
150 g.havregryn
2 dl.letmælk
1.5 dl.tykmælk
 En passende mængde rosiner
 
Opskrift:
Gæren røres ud i letmælken og derefter tilsættes tykmælk, bananer (skal moses først), rosiner og havregryn. Til sidst hældes hvedemelet i lidt efter lidt til dejen er lin. Sæt bollerne til hævning ca. 20 min og lad dem bage ved jævn varme (200 grader) i ca 13 min. (pensles med mælk)

Tips:

Tip; bollerne bliver bedst hvis dejen er en smule klistret i forhold til en almindelig bolledej. Disse boller er virkelig sunde(indeholder hverken sukker eller fedtstoffer) og mætter utrolig godt. Derfor er de perfekte til morgenmaden, madpakken eller som et mellemmåltid på alle andre tidspunkter af dagen.





karakterer:
Opskriften er vist 38615 gange,
og udskrevet 1012 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-04 11:30:24
De smager som en drøm men jeg kan ikke forstå de ikke bliver større end de gør?

  -   2014-10-18 17:21:27
Vil afprøve med vaniljeskyr I dag i stedet for bananer, tilføjer nok også en gang squash for at give samme blødhed som bananerne,resultatet vil jeg følge op på efter 😄

  -   2013-04-05 10:36:00
Super gode og luftige boller. Som tidligere nævnt, ville evt. 3 bananer istedet for 2 være ekstra godt ;) Kan varmt anbefales.

  -   2013-03-06 09:59:50
Virkelig gode boller!!! Istedet or rosiner brugte jeg svesker i strimler og tranebær. Derudover tilføjede jeg lidt kokosmel, sesam og solikkefrø.

  -   2013-02-26 15:06:19
Jeg puttede over 300 g mel i og dejen var stadig meget klistret, men tænkte ikke over det - for sådan skulle det nok være. Selv efter små 30 minutter var bollerne stadig ikke færdigbagte.. Skulle der alligevel mere mel i? :O

  -   2012-10-02 11:29:15
personligt kunne de sagtens have klaret mere banan efter min mening! :)

  -   2012-06-10 16:47:23
Er de fryse venlige

  -   2012-02-08 09:57:33
Jeg tilføjer altid en smule salt - både fordi det fremhæver smagen, men det hjælper også på hævningen.

  -   2011-11-09 13:26:52
Skal bollerne formes med det samme? Eller skal dejen hæve først?

  -   2011-10-09 11:20:23
Skal der ikke salt i ?

  -   2011-09-21 19:42:39
Superlækre boller! Dette er min absolut yndlings opskrift..de smager fantastiske!

  -   2011-05-29 19:21:59
De smager simpelthen bare for godt jo !!!!

  -   2010-09-25 15:25:16
Gode boller. Dejligt med både sundt og sødt når lækkersulten trænger sig på:)

  -   2010-05-26 12:55:56
Lidt af melet kan sagtens erstattes med grahamsmel eller fuldkornshvedemel

  -   2008-05-27 17:57:49
man kan da ik kalde dem sunde med alt det hvedemel

  -   2008-04-20 15:46:18
Har fået 10 styk lækre boller, brugte kun mælk , og de smager stadig kanon. Alt indhold er økologisk, ;=) De er nice!!

  -   2008-01-22 14:51:40
hvor mange boller bliver der ?

  -   2007-08-07 15:45:51
Ups...der står selvfølgelig 2 dl. letmælk og 1,5 dl. tykmælk - men altså... du kan sagtens nøjes med udelukkende alm. mælk :o)

  -   2007-08-07 15:44:03
Der står 1,5 dl. af hver slags mælk - men du kan roligt bruge 3 dl. skummet- eller minimælk. Tilføj også gerne kokos; dét er supergodt!!!!

  -   2007-03-18 12:12:56
Hvor meget tykmælk? Fatter ikke helt teksten...

  -   2007-03-01 09:06:48
De ikke bare lyder fantastiske, de smager fantastiske. Sunde boller med masser af smag... uhmm.... jamen de er jo helt VILDT gode...

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder virkelig fantastiske! Indeholder lige et sportsmenneskes favoritter!