Marquisens marengslagkage (glutenfri)
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Kilde : Dansk Cøliaki Forening Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æggehviderne til hårdt skum med natron og salt. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning. Bland maizena og mandler. Vend blandingen i marengsmassen.
Bred dejen ud på en plade med bagepapir til 2 runde bunde på ca. 21 cm i diameter. Bag bundene i midten af en 150 grader C varm ovn ca. 1 time. Afkøl bundene på en rist. Forbered imens fyldet. I en rustfri gryde eller en gryde med teflonbelægning røres æggeblommer, appelsinskal, saft af appelsin og citron og sukker sammen. Lad cremen simre ved svag varme under stadig piskning til den er jævn. Lad cremen køle af. Pisk fløden til skum. Skyl jordbærrene og flæg dem. Fordel cremen over den nederste bund lige før serveringen. Dæk med halve jordbær. Læg den anden bund på. Pynt kanten med sprøjtede toppe af flødeskum og dæk bunden med halve jordbær. Server straks. |
|
Opskriften er vist 16634 gange,
og udskrevet 335 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne