Boller uden mælk og æg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Miss Banankage Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fordel gæren i en skål, og drys så sukker og salt udover gæren.
Rør lidt rundt og lad da gæren smelte af sig selv.
Når gæren er smeltet, kom da olie, vand og mel i og rør godt rundt. Hvis dejen er klæbrig, kom da mere mel i til dejen er som ønsket. Lad dejen hæve i 30 min. og sæt ovnen på 225 grader C alm. ovn. Form bollerne som ønsket og kom dem så i ovnen i ca 10-15 min. Tips: Du kan også komme ost, chokolade, solsikkekærner i, det er kun fantasien der sætter grænser. (Vælger du at komme øvrige ingridienser i, så tilføj dem inden du kommer mel i. |
|
Opskriften er vist 472524 gange,
og udskrevet 3663 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (235 stemmer) |
|
Kommentarer Bage Pigen - 2023-10-26 16:13:13 En dejlig nem og hurtig opskrift milly grube - 2023-09-28 12:23:58 den var hurtig men ik so god Mathilde - 2022-06-01 14:15:26 Seriøst virkelig god og nem opskrift. De lækreste og luftige boller. Tilsatte en smule ekstra mel men så lidt at dejen stadig var klæbrig. Og så lagde jeg den på pladen med hænderne uden som sådan at forme det. Hvis man skal kunne forme det med hænderne, synes jeg ofte bollerne bliver tørre, fordi der skal så meget mel i. anonym - 2022-04-12 09:37:26 Jeg tar det halve af dejen og ruller den ud og laver pølsehorn at det, og de er bare gode, de er væk inden de når at blive kolde. Emil - 2020-09-24 20:37:30 meget nem opskrift men jeg bruger noget mere mel anonym - 2020-03-30 13:36:25 Meget god opskrift til mig, da jeg mangler mælk.😊♥️❤️ Nanna - 2020-01-18 11:26:37 Jeg brugte i stedet for 6 dl vand og tilsatte lidt mere mel, dejen virkede stadig en smule klistrede, men efter 1/2 det havde hævet, havde den sat sig, så der var ingen problemer med at forme dem 👍 også lid jeg dem hæve igen i 15 min. Og jeg har fået 30 boller ud af opskriften 👍 sej dreng - 2018-08-27 13:21:29 riktig god bolla, jeg spisa den met familia mmmh lækar. Sidsel - 2018-06-10 18:21:17 Jeg lavede dem til to franskbrød, og penslede det ene med oliven, salt og krydderurter. Begge brød blev helt perfekte. Jeanette - 2018-03-25 14:04:48 Super nemme og lækre boller 😋 jeg putter 1 tsk kardemomme og vanillesukker i, for lidt ekstra lækkerhed Jeanette - 2018-01-14 16:12:03 Det er de bedste boller jeg nogensinde har lavet. Luftige og "saftige". Jeg har ikke vejet melet af. Jeg bruger altid en ske til at sætte dem på pladen med, så får de aldrig for meget mel hvis de klistrer lidt endnu. Lod dem hæve inden bagning, de bliver store og flotte. Malene Mathiasen - 2017-12-23 12:15:26 Jeg kommer revne gullerødder i mine .de bliver lidt mere fugtige så kommer lidt ekstra mel i men smager helt fantastiske og er blevet familiens ynglingsboller. gode boller - 2017-10-23 08:58:00 jeg kom lidt mere end 2 dl. vand i - dejen var stadig klistret. kom bare lidt mere mel i - så var den der :) David & Rasmus - 2017-09-16 09:40:00 De beste boller i verden 👍🏻 anonym - 2017-05-24 15:25:21 De er bare gode!!! Puttede selv nogle varme krydderier i, så smagte de også super uden pålæg eller andet på Jette - 2017-03-07 15:21:27 Fantastisk gode boller, som alle elsker:-) Bruger dog 800 g SPELT-mel i stedet for hvede og bager ved 195 grader i 12-13 min. i varmluftsovn. Mai - 2016-10-14 09:09:32 Jeg synes det er nogle vildt gode boller! De er tilpas søde og synes virkelig de er mums 😍 Tak for det. D - 2016-01-24 11:50:15 Man kan godt få mælkefri ost ..... Kamilla - 2015-08-19 17:08:02 I dag prøvede jeg opskriften med 500 g. Mel, 2,5 dl. Vand og kun 1 spsk. Sukker . Det fungerede super godt! De var nemmere at forme (tilpas klæbrige), ikke lige så søde, som i den originale opskrift og så har de samme sprødhed udenpå og saftige indeni . Bom! Længe leve eksperimenter i køkkenet 😃 Kamilla - 2015-08-10 19:09:23 MUMS! Super lækre boller. Jeg lavede 8 ORDENTLIGE moppedrenge ud af denne opskrift, tilsat 1 dl. græskarkerner. De var nemme og hurtige at lave og de smager super godt (lettere sprøde udenpå og saftige indeni). At de er mælke- og ægfrie er bare en bonus :-) Vil dog give de fleste andre ret i, at opskriften havde brug for mere mel end beregnet, for at dejen ikke skulle være for klæbrig, MEN de kan stadig varmt anbefales! :-) AM - 2014-10-29 09:05:32 Kan de fryses ned? B. Boss - 2014-09-25 09:09:12 Dejlige boller, Må dog indrømme at jeg putter ÆG i mine ellers bliver de lidt for "tunge" efter min smag. anonym - 2013-11-11 15:46:01 De er så gode!!!!!!!!! Vikingen - 2013-09-29 10:26:49 Well, Jeg var nødt til at bruge næsten et kilo hvedemel for at få dejen jævn og "usmattet" Et godt tip er at putte enebær, bacon og honning i stedet for sukker, og gær og stege dejen på panden i stedet for at bage dem i ovnen. anja - 2013-09-27 16:58:52 det smager godt med kokos :) Marianne - 2013-07-24 12:35:45 jeg synes at der er meget vand i, for jeg har en anden opskift som jeg plejer at bruge, og der er det samme dl vand i, men bare til 2 pakker gør Anja - 2013-06-24 14:50:17 Virkelig lækre og luftige boller. Vi tilsatte desuden lidt grahamsmel..men en meeget klistret dej, selvom jeg brugte ekstra mel (mine piger på 3 og 5 ville ikke være med fordi den var så klistret) Vi fik 23 boller ud af en dobbelt portion, og de passer med en skive hamburgerryg. Virkelige gode boller! Puk og Johanne - 2013-05-10 16:49:58 Vi lavede 32 boller af en dobbeltportion, og brugte honning i stedet for sukker. Mums! camilla - 2013-01-06 14:55:41 jeg bager dem hver gang.. virkelig nemme, billige og gode... jeg kommer tit lidt mere vand i, så der er flere boller ;) Lasse J. - 2012-08-14 22:36:24 Jeg prøver den. Tina, hvad nu hvis man har ovenstående ingredienser og måske har ost, men har lyst til at lave noget lækkert? Vi er ikke alle mælkeallergikkerer eller vege-whateveritscalledtoday. One love ;) Jeg har i hvert fald det hele - og ooooooost - så jeg vil lave dem. anja - 2012-04-21 11:37:48 de smagte vidunderligt lige fra ovnen, lidt tunge med skøn smag. dagen derefter var de til gengæld så tunge, at vi dårligt ville spise dem anonym - 2012-04-13 19:51:57 Det er jo ikke alle der ikke kan tåle mælk.. Har lige bagt de her boller, fordi jeg manglede mælk.. anette pedersen - 2011-09-29 13:37:19 nemme at lave, smager kanon, forstår ikke at den ikke ligger på 10 i karakter. jeg er i hvert fald maget glad for denne opskrift. den er også rigtig god hvis børnene gerne vil være med til at bage fordi den er så nem. Nichlas - 2011-09-08 22:57:36 Rigtige gode boller, og de smager bedre end boller med mælk og æg for at være ærlig :) mange tak for opskriften. Anne - 2011-06-19 00:52:02 lækre boller, jeg forstår ikke at folk brokker sig over at der er tips til hvad man KAN komme i, vi er ikke alle allergigere, og jeg er glad for at vide at det er en mulighed. og personen har jo ikke skrevet det som et must. plus at folk der er allergigere er nok godt klar over hvad de kan tåle og ikke kan, så lad bare vær med at komme det i. jeg stod og manglede mælk og er yderst tilfreds med resultatet :) Maria - 2010-12-05 16:19:57 Jeg synes godt man kan lave dem mindre.. Jeg lavede 18 boller ud af en dobbeltportion, og de blev stadig meget store, efter min mening. Så jeg vil sige at der kan blive 10-12 boller ud af en portion.. anonym - 2010-10-20 13:19:19 bliver der seriøst kun 7 boller? Karin - 2010-03-23 19:13:40 Kan alle typer af mel anvendes, eller skal det være hvede+ tilde - 2010-03-21 15:54:54 De er super gode og meget lækre. Men jeg forstår ikke hvorfor man kan komme chokolade i bollerne, for der er mælk i chokolade...... michella - 2010-02-22 14:31:37 super gode boller!!!! nemme, hurtige og ikke mindst meget gode ;) Carina - 2010-02-03 13:48:07 Rigtig god, nem og SU-venlig opskrift... Har lavet dem med reven gulerod i og det blev super godt Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne