Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Anders Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lunkne vand. Sirup, olie, salt tilsættes og de to slags mel lidt efter lidt. Røres sammen med en ske.
Dejen æltes blank på bordet.
Formes straks til en tyk pølse der lægges i en smurt bageform (2 liter)og hæver tildækket et lunt sted i 1 time. Bages på nederste rille i 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Afsvaler tildækket på en rist. |
|
Opskriften er vist 64793 gange,
og udskrevet 2041 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth - 2023-08-27 13:29:03 Hvis du synes det er for lyst så kan du give det lidt madkulør niels - 2013-09-25 17:31:24 mit brød revner hver gang, hvorfor gør det det? Lisa - 2013-01-13 12:14:44 Kæmpe succes herhjemme. Brødet er lysere end "normalt" rugbrød hvilket gør at vi også bruger det i stedet for franskbrødsdej i weekenden. Og muligheden for at tilsætte alverdens kerner gør det til en fantastisk grundopskrift. Lonnie W. M. - 2010-11-24 16:47:17 Brødet har en god smag, men jeg synes det er meget lyst af rugbrød at være. Men det er jo smag og behag :) Men en nem opskrift i hvert fald. :D Lonnie W. M. - 2010-11-24 16:43:59 Skal der mørk eller lys sirup i? Lonnie W. M. - 2010-11-23 18:06:26 Skal der mørk eller lys sirup i? nina - 2010-06-21 15:47:01 Ja det må jeg sige et rigtig godt brød. Jeg kom også kerner i men jeg rev et par gulerødder også og kom i det bliv så godt.Det er heller ikke sidste gang jeg laver det. Susan - 2010-05-02 14:59:13 jeg syntes at det er et super godt brød, nemt at lave og smager ganske udemærket, jeg har bare et spørgsmål: er det kun mig der har "problemer" med at det bliver hurtigt tørt? er der nogle gode fif? I.K - 2008-08-03 23:24:56 Supernemt og smager godt. Nem at skære i skiver får 9 i karakter af mig. anonym - 2008-05-10 19:31:21 tilsæt evt. solsikkekerner. det var et hit Else Andersen - 2008-05-05 00:11:01 Et meget lækker brød,nem opskrift,jeg bager ofte dette brød,familien nyder det ,tak for en god opskrift,Else Andersen Charlotte - 2007-03-12 22:05:46 LÆKKERT! Og rigtig dejlig nemt at lave. jeg havde dog ingen sirup, så jeg brugte honning i stedet for... prøv også at tilsætte en pæn håndfuld havregryn, en pæn håndfuld skårne rugkerner og en pæn håndfuld knækkede hvedekerner og lad det stå og bløde lidt op (ca til havregrynene er blevet bløde) inden melet tilsættes, og følg opskriften derefter. det smager også rigtig godt... men igen: det smager rigtig godt, og det er absolut ikke sidste gang jeg laver det... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne