Hvidløgssuppe 02

Hvidløgssuppe 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Klaus P

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
30 fedhvidløg
5 spsk.olivenolie
5 dl.hønsefond
1 bdt.persille
2 æggeblommer
 Hvid peber
 Muskatnød, friskrevet
 Salt
 
 Tilbehør:
1 Ciabattabrød eller flute
 
Opskrift:
Vend de pillede hvidløg i 1 spsk. olie i ca. 3 min., uden at de antager farve. Tilsæt hønsefond og 1 l. vand og lad det simre i ca. 40 min. Persillen hakkes groft og knuses til pasta i en morter sammen med lidt groft salt og 2 spsk. olie. Gem en smule persille til pynt. Suppen hældes igennem en si og de kogte hvidløg mases igennem med en ske. Æggeblommerne og 2 spsk. olie piskes sammen i en skål, tilsæt lidt af suppen og pisk det sammen. Hæld blandigen tilbage i resten af suppen og rør rundt, smag til med muskatnød og hvid peber. Skær brødet i skiver og rist det. Hæld forsigtigt suppe over til brødet næsten er dækket. Slut af med en frisk dusk persille. Velbekommen!

Tips:

30 fed hvidløg lyder af meget, men måden at tilberede på og brugen af persille gør at smagen af hvidløg er meget afdæmpet. Faktisk skal man passe på ikke at bruge for meget hvid peber eller muskatnød da det ellers overdøver smagen af hvidløg.





karakterer:
Opskriften er vist 23456 gange,
og udskrevet 688 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-10 18:57:31
Super skøn suppe. Kan klart anbefales. Er utroligt let at gå til, og smager fantastisk.

  -   2008-02-29 15:29:32
virkelig god og lækker