Jordbærlagkage

Jordbærlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Brj

Indsendt :      Red :
Jordbærlagkage, billede 4 Jordbærlagkage, billede 1 Jordbærlagkage, billede 2 Jordbærlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Lagkagebunde En færdiglavet lagkagebund vejer ca 83 gram.
   
  Fyld og dekoration:
300 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Vask jordbærrene, lad dem dryppe af og pil stilken af.

Blend 100 g. af jordbærrene med stavblenderen.
Del 100g af jordbærrene i kvarter.

Pisk fløden stiv med vaniljesukkeret og sukkeret. Tag en fjerdedel af flødeskummet og bland det med jordbærpuréen. Smør dette ud på en bund.

Tag den anden bund og læg den ovenpå. Tag en tredjedel af flødeskummet og smør det ud på bunden. Tryk jordbær kvarterne ned i flødeskummet. Læg den sidste bund på og bred halvdelen af den resterende flødeskum ud på bunden og kanten.

Put resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt lagkage efter fantasien. Pynt med resten af jordbærrene. Lad den stå et kold sted i en time.

Tips:

Anbring helst solmodne jordbær, da smagen er bedre end hvis der anvendes frosne jordbær.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærlagkage

karakterer:
Opskriften er vist 83904 gange,
og udskrevet 1492 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10242 (2438 kcal)
KJ pr. Pers. 1024 (243 kcal)
Vægt ialt 973 gram
Vægt pr. Pers. 97 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1052 KJ (250 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 16.7 gram
Kulhydrat 22.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-23 22:32:02
hej undskyld, men hvor meget vaniljesukker skal man bruge????