Kugelhopf 02

Kugelhopf 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Brj

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.smør
200 g.hvedemel
30 g.sukker
1 dl.mælk
12 g.gær
1 æg
1 æggeblomme
 smør til formen
 hvedemel til arbejdsbordet
100 g.rosiner i rom (eller uden rom)
75 g.mandelsplitter
 
 Pynt:
 Flormelis til at drysse over kagen
 
Opskrift:
Smelt Smørret og lad det køle af. Sigt melet ned i en stor skål og drys sukkeret i. Lun mælken og smuldr gæren i og opløs den. Hæld mælk, gær, smør, æg og æggeblommen i melet og ælt det hele til en glat, klæbrig dej med håndmixerens dejkroge.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40min. Forvarm ovnen til 180grader og smør en randform. Ælt den meget fugtige dej ned på det meldryssede bord i 5 min til den er smidig. Arbejd så rosinerme og mandelsplitterne ind i dejen.

Form dejen til en pølse. Anbring den som en ring i formen, pres den godt til og lad den efterhæve tildækket i ca 10-15min. Bag den så i 45min (varmluftsovn 160grader) Når der ikke hænger noget dej fast på den træpind der den stikkes i kagen, er den færdig. Det er vigtigt den ikke får for meget, for så bliver den for tør. Lad kagen køle af og drys med flormelis.

Tips:

Pr styk: 335kcal/1400 kJ, 7g protein, 18g fedt, 31g kulhydrat





karakterer:
Opskriften er vist 6289 gange,
og udskrevet 116 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu