Levergryde

Levergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Peter

Indsendt :      Red :
Levergryde, billede 4 Levergryde, billede 1 Levergryde, billede 2 Levergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinelever, rå
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Karry
   
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 ds. Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
0.5 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
1 dl. Ananasjuice. konserves 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Mangochutney, stærk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
Kulør
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Leveren skæres i tynde strimler som vendes i mel,salt og peber hvorefter de kommes i en gryde og drysses med karry.

Champignon i skiver, bacon i strimler og cocktailpølser ristes på en pande og kommes ved sammen med vand.

Ananasen skæres i tern og tilsættes sammen med resten og lad det simre i ca. 20 minutter.

Tilbehør:
Ris eller stegte kartofler og flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 127778 gange,
og udskrevet 3098 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12766 (3039 kcal)
KJ pr. Pers. 3191 (759 kcal)
Vægt ialt 2757 gram
Vægt pr. Pers. 689 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 463 KJ (110 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-05 14:41:28
Jeg har lavet det tit, bare med kalvelever som jeg bestemt vil foretrække. Jeg kommer også løg i og undlader annanas og rosiner. Det smager så godt at man også kan servere det til gæster.

  -   2011-04-16 12:29:17
Jeg kommer risene i retten så de koger med i levergryden, det er nemt, det smager godt og det sparer på opvasken.. :)

  -   2010-03-01 13:27:53
Jeg vil nu til hver en tid foretrække kalvelever i stedet for.

  -   2009-04-18 16:30:02
En skøn ret. Jeg brugte wook i stedet for gryde og efter at have stegt leverstrimlerne et par min. tilsatte jeg resten som ifølge opskriften, dog kun 9%fløde. Svinelever er ganske udmærket. Det bliver en favoritret.

  -   2008-12-01 07:54:57
Jeg har lavet retten uden den sidste del med alle krydderierne, og den er virkelig lækker. Næste gang bliver det "med det hele" og det tror jeg vil være endnu bedre. Til alle, der lider af "leverskræk", prøv den og I vil elske det.

  -   2008-10-23 20:21:33
Vi brugte 1 dl. mel som vi puttede i en plastpose sammen emd leveren, og rystede det godt rundt, nemmeste måde at vende i mel på. Vi brugte 4 dl. vand for at gryden ikke skulle brænde på.

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en kanon ret. selv minebørn som normal ikke vil have lever, er helt vilde med den