Fugtig rabarber-mandelkage
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kompot:
Skyl og skær rabarberne i ca. 2 cm. lange stykker. Kog rabarberne sammen med sukkeret til en tæt kompot. Køl kompotten af. Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn. Smør en springform og drys med mel, så bund og sider dækkes. Skold, smut og hak mandlerne groft. Pisk æggeblommerne med 75 g sukker til en æggesnaps. Pisk æggehviderne stive og kom 75 g sukker i lidt ad gangen under piskning til marengs. Bland den kolde rabarberkompot med æggesnapsen, sigt mel og bagepulver i og vend til sidst mandler og de stiftpiskede æggehvider i. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen før den tages ud. Braiserede rabarber: Skyl og skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Læg rabarberne i et ildfast fad. Skrab med bagsiden af en kniv vaniljekornene ud og bland kornene med sukkeret og drys vaniljesukkeret over rabarberne. Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 150 grader til rabarberne er møre. Hæld den varme rabarbersaft over honningen. Smag "dressingen" til med olivenolien og hæld "dressingen" over rabarberne igen. Yoghurt creme: Rør den drænede yoghurt, piskefløde og Smeltet afkølet honning sammen. Anret kagen med de braiserede rabarber og yoghurt creme. |
|
Opskriften er vist 29809 gange,
og udskrevet 610 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne