Risfad

Risfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ditte-lisbeth

Indsendt :     

Ingredienser:
3 poserris
750-1000 g.hakket oksekød
5-10 tomater
2 peberfrugter (valgfri farve)
1 løg
1 ds.hakkede tomater
 krydderier (paprika chili salt peber og hvidløg)
500 g.creme fraiche
 
Opskrift:
Risene koges, lidt kortere tid end der står på pakken.

løg svitses (bruges der frisk hvidløg og chili svitses disse også samtidig), derefter tilføjes kødet så dette brunes. De hakkede tomater og krydderierne tilsættes. sluk fo varmen.

tomater skæres i tynde skiver og peberfrugterne i korte, tynde stænger.

halvdelen af tomaterne lægges i et tyndt lag i et stort ovnfast fad herefter drysses halvdelen af peberfrugterne jævnt udover, drys eventuelt med salt, peber og paprika. derefter deles halvdelen af risen ud i et jævnt lag og det samme med kødet. Alle lagene gentages og der sluttes med at putte creme fraiche ud i et jævnt lag.

180 grader forvarmet ovn i 30-45 minutter eller til creme fraichen er krakeleret.

Tips:

Kan sagtens spises kold eller opvarmet dagen efter eller fryses ned i en kortere periode.





karakterer:
Opskriften er vist 5870 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-16 20:17:39
Dryssede i øvrigt lidt friskrevet parmesanost ovenpå, hvilket ikke var dårligt;-)

  -   2009-09-16 20:16:59
Uhm, smagte lækkert. En anderleders og nem ret!