Nemme havregrynsboller

Nemme havregrynsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
10 dl.lunkent vand noget af det kan evt erstattes af mælk kærnemælk eller yoghurt ialt en liter
 
1.5 spsk.salt
1 spsk.sukker eller honning
1 pakkegær
400 g.små havregryn
800 g.hvedemel (det halve kan evt. være grahamsmel)
 evt.drys
 
Opskrift:
Gæren opløses i væden Tilsæt øvrige ingredienser Det hele røres godt sammen, dejen bliver en som en tyk grød - bare rolig den skal ikke æltes.

Sættes på bagepapir i klatter med en ske der dyppes i lunkent vand mellem hver klat.

Stilles til hævning i 45 minutter og bages midt i ovnen ved 200 grader C 12-20 minutter.

Tips:

Pensles med vand og evt. drys med sesam, birkes eller andet.

Jeg har kun én gang oplevet at de ikke hævede men ristede var de rigtig gode alligevel. Det kan ikke være nemmere og de mætter rigtig godt. Med venlig hilsen Anne





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Havregrynsboller

karakterer:
Opskriften er vist 53155 gange,
og udskrevet 1361 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-06 09:11:06
Jeg har prøvet at lave den 4-5 gange nu. Resultater er det samme hver gang... De bliver helt flade :( De smager rigtig godt så det er lidt synd det ikke vil lykkes.

  -   2012-06-05 11:01:47
Der bliver ca. 20 stk. Boller hvis man laver dem pænt store. Man kan med fordel fylde i dyb bradepande med vand under bollerne mens de bager. Det hjælper på at 'fluffe' dem op:)

  -   2012-03-12 11:20:58
Hvor mange boller bliver der ca?

  -   2011-06-12 13:58:18
Bliver de flade er det normalt fordi: for lidt væske. æltet for meget. For varmt vand...gæren slået ihjel For lidt gluten, brug eventuelt strong flour, hvis der skal meget andet end hvedemel i (kerner og frø tæller ikke)

  -   2011-05-08 14:59:07
de blev fuldstændig flade :-/

  -   2010-10-07 17:18:28
Hvis dejen bliver meget fast, skal der mere vaeske i... ellers vil de ikke haeve nok, der er jo meget lidt haevetid og heller ikke ret meget gluten i med sá meget havre. I stedet for havregryn kan andre glutenfattige kornsorter bruge. Med denne opskrift begyndte jeg at eksperimentere og laerte at bage uden opskrift, men er gáet over til langtidshaevet dej...hahaha Jeg elsker meget groft bröd. Men man bör aldrig bruge mere en en 1/3 glutenfri mel, hvis man vil vaere sikker pà et godt resultat

  -   2010-08-23 20:48:40
mine blev bedre.... mmmm.. store boller!

  -   2010-06-04 11:27:04
Jeg havde kun 200 g. havregryn - og så brugte jeg 800 g. mel som beskrevet.. Det blev super godt!

  -   2010-05-08 16:13:53
delte portionen... boller blev flade - men smagte godt.. er spændt på brødet...

  -   2010-04-06 15:16:14
Ja super gode men enten skal der mere væske i eller mindre mel. for dejen bliver meget fast. men helt klart top 10tal her fra..

  -   2009-05-21 10:44:24
De er rigtig gode med revet æble og gulerod i også!

  -   2009-01-21 13:43:45
Jeg forstår ikke helt det der med, at de skal være grødagtige i dejen. Når man putter alt det mel i, som der står i opskriften bliver det til en "normal" dej, som skal æltes???

  -   2008-11-03 20:33:45
De var virkelig gode og meget lette i konsistensen! Jeg skal til at bage dem igen her om lidt og vil prøve at blande sesam frø og hør frø i dejen! MUMS!!

  -   2008-07-01 09:44:13
Mega lette og super gode boller. Dejlige saftige og er gode som madboller også. Kan kun anbefales!!

  -   2008-03-26 17:20:17
De er bare rigtig gode! Boller der ligger godt i maven - det kan vi lide :o) Top karakter fra mig!

  -   2007-11-21 21:01:25
du lyder MEGET gode knuss

  -   2005-01-01 01:01:01
De er meget nemme, men det er nødvendigt at have 2 plader til ovnen