Rabarberlagkage med ingefær og flødechokolade

Rabarberlagkage med ingefær og flødechokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 lagkagebunde gerne høje hvis du kan finde dem
100 g.makroner
 
 Mos:
750 g.rabarber
150 g.sukker
2 spsk.fintrevet frisk ingefær
 
 Creme:
4 dl.piskefløde
200 g.græsk yoghurt 10%
 
 Overtræk og pynt:
75 g.god flødechokolade
0.5 dl.piskefløde
1 tsk.smør
 citronmelisse eller blomster f.eks. syren som er spiselige
 
Opskrift:
Mosen:
Skær rabarber i mindre stykker og kog dem med sukker og ingefær ved svag varme i ca. 10-15 minutter, til frugterne er udkogte, uden låg, hvis der er meget saft, så mosen ikke bliver for tynd. Rør undervejs.

Creme:
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt sammen med yoghurten. Overtræk: Hak chokoladen, smelt den med fløde og smør ved svag varme i en gryde under omrøring.

Læg sammen således:
Bund, halvdelen af mosen, knus halvdelen af makronerne over, halvdelen af cremen, bund igen og på samme vis. Bund øverst og slut af med overtrækket, som skal fordeles over, mens det er håndvarmt. Kagen kan godt trække et par timer i køleskabet, før den skal serveres.

Pynt med citronmelisse og/eller blomsterblade.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarberlagkage

karakterer:
Opskriften er vist 11452 gange,
og udskrevet 259 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu