Olivenolieis med rabarber og jordbær

Olivenolieis med rabarber og jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Is:
5 dl.mælk
2.5 dl.fløde
150 g.sukker
2 æggeblommer
1 dl.mild olivenolie
1 vaniljestang
 
 Rabarber og jordbær:
500 g.rabarber
225 g.sukker
1 vaniljestang
 lidtvand
1 portionjordbær
 
Opskrift:
Is:
Kornene skrabes ud af vanilje­stangen og blandes med æggeblommerne. Varm mælk, fløde og den tømte vaniljestang op til kogepunktet. Pisk æggeblommerne med sukkeret, som til en ægge­snaps. Den varme mælk hældes i ægge­snapsen, der legeres ved svag varme under omrøring, må ikke koge. Når den glider af træskeen med modstand, er den klar. Tilsæt olivenolien og køl af. Fryses i sorbetière.

Langtidsbagte rabarber:
Rens rabarberne, skær dem i ca. 3 cm lange skrå stykker. Læg dem i et ildfast fad og drys med en blanding af sukker, korn fra en vaniljestang, vanilje­stangen og tilsæt lidt vand. Dæk fadet med alufolie og bag dem ca. 1 time ved 125 grader, til de er møre og har en god lage.

Rengør jordbær, skær dem i aflange både og mariner dem sammen med rabar­berne.

Serveres med flødeskum eller en god vaniljeis.





karakterer:
Opskriften er vist 8381 gange,
og udskrevet 124 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu