Frugtdessertkage

Frugtdessertkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Stine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mascarponecreme:
4 dl.yoghurt naturel
125 g.mascarpone
1.5 dl.fløde
15 spsk.sukker
1 spsk.Vaniljesukker
 citronsaft
 
 Chokoladebund:
8 Digestive kiks hvis der ønskes en mere kikset bund skal der en del mere i)
250 g.usaltet smør
100 g.cholkolade
1 dl.mørk kakao
1-1.5 dl.flormelis
 (revet appelsinskal)
 
 Pynt:
 Frugter efter eget ønske
 
Opskrift:
Mascarponenreme:
Lad yoghurten dryppe af i et klæde natten over. Bland fløde sukker og vanilien sammen og pisk luftig og halv fast. Bland den afdryppet yoghurt og mascarpone rørs god sammen. Fødemassen vendes forsigtig i mascarponemassen. Den stilles på køl indtil servering.

Chokoladebund:
Gør et stort tærtefad klar (ca 28 – 30 cm) ved at beklæde den med bagepapir. Chokoladen smeltes i vandbad, mens smøren smeltes langsom i en gryde. Bland smør og chokoladen sammen og hold det lunt over vandbad. Rør så flormelis kakao (og appelsinskal) i chokolademassen. Knus kiksene og vend dem i til sidst. Hæld så massen i tærtefadet og stil det i køleskabet i min. 3-4 timer.

Inden servering vendes chokoladebunden ud på et fad og mascarponecrenem kommes oven på. Til sidst kommes frugter på efter eget ønske.

Tips:

Husk bagepapir til bunden for ellers kan det godt være svært at få den ud uden den går i stykker.





karakterer:
Opskriften er vist 16452 gange,
og udskrevet 239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-01-15 10:53:04
Kan man godt putte nødder i bunden uden dem bliver for porøs? :) Glæder mig rigtig meget til at lave den her!

  -   2010-08-04 22:24:18
yammy den lyder god. Den skal bestemt afprøves