Carpaccio af laks med grov tapenade og lakserogn
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Maria Indsendt : Red : |
|
|
Få fiskehandleren til at skære laksen MEGET tyndt ud - eller frys laksen let og skær den fint med en laksekniv.
Svits de finthakkede løg i olien på en pande - de skal bare blive "gennemsigtige" - IKKE brune. Hæld løgene over i en skål og lad dem køle af. Bland de finthakkede tomater i. Derefter tilsættes de hakkede kapers og grofthakket rucolasalat.
Smages til med en smule salt, peber og evt. chili - og en anelse olivenolie. Blandes godt - lad tapenaden trække lidt.
Læg laksen i et tyndt lag på en flot stor tallerken og anret tapenaden rundt om laksen i en dekorativ cirkel. Dryp til sidst med lidt olivenolie og evt lidt citronsaft.
Drys lakserognen fint ud over hver tallerken.
NB! Revet parmesan reggiano kan bydes rundt, så kan man selv drysse på efter smag.
Tips: Note! Det søde strejf fra rødløgene giver et godt modspil til de salte kapers. Pas derfor på med at tilsætte salt til sidst. Jeg tilsætter altid finthakket chili, da det giver et godt pift. Serveres evt med nybagt sprødt italiensk brød, olivenolie/smør samt hav/sydesalt. Hvis man ikke selv har tid til at bage, så er italiensk brød evt fra IL FORNAIO et godt bud. |
|
Opskriften er vist 23013 gange,
og udskrevet 814 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer rie - 2010-05-27 20:17:40 Er det fersk laks, eller røget??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne