Hjemmelavet guacamole

Hjemmelavet guacamole, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Dip

Hovedingrediens : Grøntsager - Avocado

Oprindelsesland : Mexico

MexicoTilberedningstid : 10 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Maria

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet guacamole, billede 4 Hjemmelavet guacamole, billede 1 Hjemmelavet guacamole, billede 2 Hjemmelavet guacamole, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
0.5 Rød chilipeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
2 spsk. Cheasy fraiche 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
evt. Koriander, frisk
   
Opskrift:
Flæk avokadoerne og fjern stenene. Skrab kødet ud af skallerne og mos eller blend kødet.

Bland presset hvidløg, hakket rød chili samt creme fraiche og mosede/blendede avokadoer i en skål.

Smages til med citron/limesaft, salt og peber - og tilsættes evt. frisk koriander.

NB!
Guacamole bliver bedst, hvis den får lov at trække i mindst 1/2 time inden serveringen.

Hvis man ikke vil servere tortilla chips til, så er agurk/gulerods/bladselleri/peberfrugt stænger også en variation.





Beskrivelse:

Guacamole - et elsket mexicansk tilbehør

Guacamole er dybest set mosede, rå avocadoer, som bliver blandet med andre ingredienser, alt efter smag. Avocadoerne er det, der giver guacamolen sin grønne base, hvortil man for eksempel kan tilføje både hvidløg, citron og koriander. Det er et populært, og elsket, mexicansk tilbehør - men, hvad er historien egentlig bag guacamolen?

Fra “ahuaca-mulli” til “guacamole”

Det velsmagende, mexicanske tilbehør har faktisk sine rødder helt tilbage til 1500-tallet og det aztekiske rige i Mellemamerika. Avocadoer var dengang en favoritfrugt i området, som aztekerne elskede, især i deres “ahuaca mulli”, der betyder avocadoblanding.

I 1521 blev aztekerne overvundet af spanierne, og spanierne elskede også den populære avocadomos. De brugte det som et velsmagende smørepålæg, som i første omgang omfattede avocadoer, tomater og chili, men i årenes løb begyndte spanierne at tilføje deres egne ingredienser, såsom hvidløg, koriander og limejuice. Da spanierne ikke kunne udtale “ahuaca mulli” korrekt, blev den spanske udtale “guacamole” efterhånden til avocadomosens navn. I dag er guacamole, som nævnt, et elsket mexicansk tilbehør, som man kan sætte sit helt eget præg på ved for eksempel at tilføje cremefraiche, rød chilipeber, citronsaft, eller hvad der ellers lyster.

karakterer:
Opskriften er vist 529369 gange,
og udskrevet 4389 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (212 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1723 (410 kcal)
KJ pr. Pers. 430 (102 kcal)
Vægt ialt 254 gram
Vægt pr. Pers. 63 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 678 KJ (161 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-04-02 15:42:12
den er virkelig god

  -   2019-12-05 12:40:03
Man bruger “aldrig” hvidløg til guacamole.

  -   2015-11-22 18:34:23
Er ikke sådan helt vildt med de fleste færdigkøbte Guacamoler. Den her er ret lækker!

  -   2015-10-08 17:53:00
Jeg elsker denne opskrift og har brugt den mange gange i mine tortillas og tacos :)

  -   2013-11-17 08:23:59
Rigtigt laekkert ....