Hjemmelavet guacamole
Hovedingrediens : Grøntsager - Avocado Oprindelsesland : Mexico Tilberedningstid : 10 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Maria Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk avokadoerne og fjern stenene.
Skrab kødet ud af skallerne og mos eller blend kødet.
Bland presset hvidløg, hakket rød chili samt creme fraiche og mosede/blendede avokadoer i en skål. Smages til med citron/limesaft, salt og peber - og tilsættes evt. frisk koriander. NB! Guacamole bliver bedst, hvis den får lov at trække i mindst 1/2 time inden serveringen. Hvis man ikke vil servere tortilla chips til, så er agurk/gulerods/bladselleri/peberfrugt stænger også en variation. |
Guacamole - et elsket mexicansk tilbehørGuacamole er dybest set mosede, rå avocadoer, som bliver blandet med andre ingredienser, alt efter smag. Avocadoerne er det, der giver guacamolen sin grønne base, hvortil man for eksempel kan tilføje både hvidløg, citron og koriander. Det er et populært, og elsket, mexicansk tilbehør - men, hvad er historien egentlig bag guacamolen?Fra “ahuaca-mulli” til “guacamole”Det velsmagende, mexicanske tilbehør har faktisk sine rødder helt tilbage til 1500-tallet og det aztekiske rige i Mellemamerika. Avocadoer var dengang en favoritfrugt i området, som aztekerne elskede, især i deres “ahuaca mulli”, der betyder avocadoblanding.I 1521 blev aztekerne overvundet af spanierne, og spanierne elskede også den populære avocadomos. De brugte det som et velsmagende smørepålæg, som i første omgang omfattede avocadoer, tomater og chili, men i årenes løb begyndte spanierne at tilføje deres egne ingredienser, såsom hvidløg, koriander og limejuice. Da spanierne ikke kunne udtale “ahuaca mulli” korrekt, blev den spanske udtale “guacamole” efterhånden til avocadomosens navn. I dag er guacamole, som nævnt, et elsket mexicansk tilbehør, som man kan sætte sit helt eget præg på ved for eksempel at tilføje cremefraiche, rød chilipeber, citronsaft, eller hvad der ellers lyster. |
Opskriften er vist 528939 gange,
og udskrevet 4378 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (212 stemmer) |
|
Kommentarer maria angersen - 2020-04-02 15:42:12 den er virkelig god anonym - 2019-12-05 12:40:03 Man bruger “aldrig” hvidløg til guacamole. SB - 2015-11-22 18:34:23 Er ikke sådan helt vildt med de fleste færdigkøbte Guacamoler. Den her er ret lækker! den bedste - 2015-10-08 17:53:00 Jeg elsker denne opskrift og har brugt den mange gange i mine tortillas og tacos :) pia_oesten - 2013-11-17 08:23:59 Rigtigt laekkert .... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne