Strudse culottesteg med flødekartofler
Hovedingrediens : Struds - Strudsefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen og indstil den på 200 grader C. alm. ovn.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Læg dem lagvis i et velsmurt ildfast fad. Hæld fløden over og drys med basilikum. Fordel smørklatter over. Dæk fadet med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 60 min. Fjern folien de sidste 20 min. Rids fedtlaget og gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Hvidløgsfeddene skæres i stykker og stikkes i culottestegen. Læg stegen i en bradepande i en stegepose, og husk at klippe et 2 cm hjørne af posen for oven så dampen kan slippe ud. Sæt stegen midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 15 min. Dæmp varmen til 175 grader C. alm. ovn, lad stegen stege færdig 20-40 min. Afhængigt af, hvor rødt kødet ønskes og hvor flad stegen er. (Har De et stegetermometer, så stik det ned i den tykkeste del af kødet. Skal kødet være rødt, skal stegetermometeret vise 60-62 grader. Skal det være rosa, ca. 65 grader. Skal det være gennemstegt skal temperaturen være ca. 70 grader. Men er det 70 grader kan strudseculotten blive lidt tør, så det anbefales rosa, ca. 65 grader) Tag kødet ud af ovnen, hold det varmt mens det samler saften, ca. 10 - 20 min. Forskæring: Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotte skal skæres for lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde. Serveres med frisk salat og flutes. (Forslag til fedtfattigt tilbehør: Råstegte kartofler.) Tips: (Fanefilet (mørbrad) kan steges og serveres med det samme tilbehør). |
|
Opskriften er vist 60680 gange,
og udskrevet 1380 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne i Nice - 2014-12-30 09:59:47 Struds er bedre end okse - mere moert Per - 2011-05-29 19:19:02 Til billedet har vi brugt strudsetyksteg, da vi ikke kunne skaffe strudseculotte |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne