Forloren elg (oksegrydesteg)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Oprindelsesland : Sverige Indsendt af : Lone Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kødet godt af i en klat smør i en tykbundet gryde. Tilsæt soya, ribena og vand. Lad kødet simre til det er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op mens saucen tilberedes og jævnes (meljævning). Smag efter med peber og hvis det behøves saltes også.
Tips: Originalopskriften er med elgkød, men det smager mindst lige så godt med oksekød. Server med kartofler eller karoffelmos og surt (asier, ribsgele og tyttebær). Velbekommen. |
|
Opskriften er vist 50010 gange,
og udskrevet 1315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (48 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2021-09-24 14:55:38 Nej. der er ikke elg i forloren elg. selvfølgelig kan retten tage navn efter noget, der ikke nødvendigvis er i retten. Der er heller ikke hund i hundekiks - og nogle gange er der ikke engang rejer i rejesalat. Pia - 2020-10-24 21:16:42 Ribena = Solbær saft, men kan sagtens være Sunquick solbær. Har prøvet at lave det med svinekød - nakkesteg, og det fungerede også ganske fint. Meget velsmagende. Har også lavet det til min søns konfirmation, som en ret til buffeten.... Der var ikke meget tilbage. 😁 Pia - 2016-04-22 13:49:40 Lækker ret, som kan stå og passe sig selv. Bruger dog 1½ gange væske, for at have nok til sovs. Kenneth - 2012-10-15 19:04:14 Lavede den i trykkoger tog kun en time. Var super lækkert. Soya: kikkonam Kom kun en sjat fløde i sovsen Kenneth - 2012-10-14 21:30:07 Lavede den i trykkoger tog kun en time. Var super lækkert. Soya: kikkonam Kom kun en sjat fløde i sovsen Beth - 2012-03-29 08:40:03 Velsmagende. Kan anbefales. Inge Lise - 2012-03-23 13:56:40 Kanon lækker ret.. Den er godkendt og vil lave den til min mands 65 års fødselsdag anonym - 2012-02-27 19:16:36 God soya = Kikkoman MM - 2012-02-27 09:42:33 Ribena,hvilken slags? Per - 2012-02-03 18:10:56 Pas meget på at gryden ikke koger tør, så vil sukkeret i ribenaen branke, tilsæt ekstra vand efter behov løbende. Ziggy - 2011-01-26 08:20:45 Det er en af de bedste retter jeg har prøvet at lave en lidt alternativ gryde steg efter, og det bliver bestemi ikke sidste gang det sker. Fam. Søllner - 2010-11-12 19:49:28 Dette her er nok den mest sikre "mavepineret". Vi har endnu ikke haft gæster, som ikke har ædt sig en pukkel til i denne ret. Lækker er en underdrivelse! Per - 2008-05-01 07:09:00 Forloren betyder jo netop det ikke er elg, der er heller ingen hare i forloren hare eller forloren and. anonym - 2008-04-15 22:16:20 hvor er elg lige inde i billedet her.... find et bedere navn Stig - 2005-01-01 01:01:01 Superlækker, velsmagende ret. Evt. kan man inden bruning, starte med at stege 4 skiver bacon skåret i tern. Det giver en god dybde i vildtsmagen. Baconstykkerne tages op inden bruningen af kødet. Kartoffelmosen pyntes med persille og baconternene. Samlet pris ca. 70,00 kr når kødet findes på tilbud. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne