De sunde boller

De sunde boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lone

Indsendt :      Red :
De sunde boller, billede 4 De sunde boller, billede 1 De sunde boller, billede 2 De sunde boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
250 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

70 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Gæren røres i lunkent vand. Tilsæt sukker og salt, æg og olie. Rør godt. Tilsæt så de tørre ingredienser og den revne gullerod eller squash. Hæver i 45 minutter.

Dejen, som klister, formes til boller - brug evt. ske. Efterhæver i ca. 30 minutter.

Pensels med æg og drysses med lidt grahamsmel.

Bages i ca. 30 minutter ved 210 grader C alm. ovn.

Bank på boller inden du tager dem ud - de skal lyde hule.

Tips:

Velegnet med smør eller som sandwichboller. Frys dem og tag ud efterhånden som du skal bruge dem.





karakterer:
Opskriften er vist 190641 gange,
og udskrevet 3611 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11816 (2813 kcal)
KJ pr. stk. 590 (140 kcal)
Vægt ialt 1386 gram
Vægt pr. stk. 69 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 852 KJ (202 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 36.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-10 13:43:27
Verdens bedste boller :)

  -   2012-08-15 14:44:43
hvilken slags olie?

  -   2012-07-01 19:43:23
virkelige gode. stort hit her hjemme

  -   2012-03-13 17:00:39
super dejlige boller, og så kan man bruge forskellige slags mel i dem, jeg bruger feks. rugmel i stedet for grahamsmel, andre gange kommer der solsikkekerner eller pinjekarner i stedet for 5 kornsblanding

  -   2011-12-08 17:35:01
Nøøøj, hvor er de bare fantastiske!!!!! Uhmmmm!

  -   2011-11-14 19:03:16
Super gode boller laver dem hvergang børnene skal have boller og frugt med i børnehave

  -   2011-10-24 18:57:10
rigtig gode boller, mine børn var vilde med dem.

  -   2011-08-10 12:23:05
God opskrift, glæder mig til at smage dem, de hæver, men der blev kun 23 boller og der skulle have været 30 :( ?? puttede lidt havregryn i og kerner i stedet for 3 korns blanding :o)

  -   2010-11-23 13:50:18
Kan man undvære grøntsagerne ?

  -   2010-10-30 18:20:02
Rigtig gode boller! Bager dem nu for anden gang, har dog prøvet at undlade gulerødderne. Femkornsblandningen er genial at bruge hvis man ønsker boller med masser af smag! :)

  -   2010-10-12 10:01:58
Fantastiske boller, har efterhånden lavet mange slags, men disse MMMmmmm... Et rigtig godt forslag er at pensle dem med æg og så putte lidt sesam ovenpå!

  -   2010-09-09 17:14:01
nøjh hvor er de gode :O)

  -   2010-03-31 11:21:03
kanon opskrift! I stedet for korn blanding puttede jeg lidt hørfrø og rugkerner i.Opskriften kan virkelig anbefales :)

  -   2009-11-04 15:06:01
Mums! De boller er virkelig gode! , de får en lidt sjov facon, men det ses slet ikke, får de er rigtig gode :) -helt klart nogle jeg skal bage igen.

  -   2009-03-04 16:02:25
Nøøj, hvor er de lækre! Har puttet rugflager i i stedet for korn, og de er helt luftige og meget sprøde. KUDOS!!

  -   2009-01-22 20:17:55
De er super gode - jeg erstattede guleroden med spinat - og erstattede noget af grahamsmelen med andre kornprodukter. Dejen virker lidt tynd og meget klistret, men hvis man bare former bollerne med to skeer i stedet for hænderne er det super nemt! Super!

  -   2008-04-20 15:58:54
De lyder dejlig nemme og lave - lækkert=)

  -   2008-02-11 13:05:05
Rigtig god opskrift jeg har lavet det mange gange !