Kødboller i tomat-vodkasauce

Kødboller i tomat-vodkasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Boller:
500 g.hakket oksekød (10 - 12%)
1 lille æg
1 stor spsk. parmesanost evt. friskrevet
1 fedhakket hvidløg
1 tsk.tørret eller 1 spsk hakket frisk timian
0.5 dl.fintrevet daggammelt brød
1 tsk.groft salt
 peber
 
 Sauce:
3 spsk.smør
140 g.tomatpuré konc.
6 cl.vodka
2.5 dl.piskefløde
0.5-1 hakket frisk chili med eller uden kerner
2 hakkede fed hvidløg
1 tsk.sukker
 groft salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Frisk pasta
 parmesanost
 
Opskrift:
Ælt ingredienserne til kødbollerne sammen og form farsen til små boller (2 - 3 cm. i diameter). Sæt kødbollerne i køleskabet, mens saucen tilberedes.

Sauce:
Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt tomatpuré og vodka og lad det koge et par min. under omrøring. Tilsæt derpå piskefløde, chili, hvidløg, sukker, salt og peber og lad saucen koge op under omrøring. Dump nu forsigtig i én efter én. Rør ikke rundt men ryst gryden let efter ca. 5 min., så kødbollerne vendes og lad derpå boller og sauce snurre for svag varme med låget halvt på i ca. 15 min. Ryst gryden let yderligere et par gange under kogningen.

Servér bollerne til pasta (evt. ovenpå) og drys med parmesanost.





karakterer:
Opskriften er vist 9901 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-27 16:17:36
Uhmm...virkelig lækker ret - især med masser af friskrevet parmesan!