Søtungefilet i fad med vinsauce
Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skalotteløgene hakkes fint og sauteres. Tilsæt de strimlede gulerødder, porre og squash, og lad grønsagerne svitse et par minutter.
Smør et ovnfast fad, og fordel grønsagerne i bunden sammen med ærter. Læg søtungefileterne ovenpå (filet af f.eks. torsk, sej, rødtunge eller rødspætte kan også bruges), dryp med lidt citronsaft og krydr med salt og peber. Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min. Vin, bouillon og 2/3-del af fløden bringes i kog i en gryde. Pisk resten af fløden luftig med æggeblomme og maizenamel, pisk dette i saucen. Det må ikke koge, for så skiller det! Saucen skal blot varmes igennem. Tag fadet med fisk ud af ovnen, hæld saucen over og drys med hakket persille. Server med nye kartofler. |
|
Opskriften er vist 68547 gange,
og udskrevet 2766 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-11-09 18:26:54 Saucen skal være rimelig tyk hvis den hældes over fisken i fadet da der er en del væde i bunden af fadet, man kan også vælge at servere saucen ved siden af. Ann Catrin - 2008-07-08 15:38:32 Meget lækker ret og meget nem at lave jytte - 2005-01-01 01:01:01 meget lækker,nem at lave |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne