Fastelavnboller med fyld, med kagecreme

Fastelavnboller med fyld, med kagecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Kokken NNNN

Indsendt :      Red :
Fastelavnboller med fyld, med kagecreme, billede 4 Fastelavnboller med fyld, med kagecreme, billede 1 Fastelavnboller med fyld, med kagecreme, billede 2 Fastelavnboller med fyld, med kagecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bolledej:
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
35 gram Gær, frisk
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Ren rå marcipan
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bolledej:
Margarine hakkes i melet, krydderier og æg tilsættes. der røres rundt med fingrene. Gær udrørt i lunken mælk tilsættes. Alt æltes godt sammen med fingrene.

Rulles ud i 1 cm's tykkelse. Dejpladen skæres ud i 12 firkanter, en klat fyld lægges på hver. Hjørnerne bøjes ind over fyldet på plade(bagepapir), samlingerne nedad. Hæver et lunt sted, tildækket

Pensles og bages midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter.

Giv den glasur på.

Tips:

Til fyld kan man også bruge Chokolade, syltetøj, eller kagecreme.

Kagecreme:
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. vanillesukker
1 spsk. maizena majsstivelse
2 dl mælk

Pisk æg, sukker, maizena sammen i kold gryde, tilsæt mælken. Bring i kog, pisk hele tiden, og kog igennem et par min. Pisk af og til under afkølingen.





karakterer:
Opskriften er vist 130785 gange,
og udskrevet 3808 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17807 (4239 kcal)
KJ pr. Stk. 1483 (353 kcal)
Vægt ialt 1196 gram
Vægt pr. Stk. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1488 KJ (354 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 50.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-22 21:34:05
Jeg har bagt dem i dag og puttede nutella i som fyld. De smager så godt og er dejlige sprøde. Pynter med smeltet chokolade på toppen.

  -   2012-07-30 20:42:38
Der står ikke hvordan fyldet skal blandes af de nævnte ingredienser

  -   2011-03-06 12:10:18
Der står ikke hvor lang tid dejen skal hæve.har lavet .remoncefyld.mandelmel.smør sukker.det smagte rigtigt godt.hilsen tonny

  -   2011-02-19 16:27:24
Jeg lavede selv kagecreme fra bunden, og min creme blev altså stiv nok, så mon ikke i har gjort noget forkert. Synes nu ellers de blev gode..

  -   2010-02-06 13:10:09
Smager formeget af kardemommme, og dejen var for tør. brugte også kagecreme blanding i stedet. men de var altså ikke gode

  -   2010-01-20 16:21:08
det føles godt at have lavet sine egne fastalavnsboller. De er gode :)

  -   2009-02-03 20:23:22
Jeg lavede dejen omvendt - opløste gæren, herefter smør og mel ect i - resultatet var fint Jeg snød og brugte kagecremepulver, knap ½ l sødmælk og rørte det op med lidt fløde inden jeg skulle bruge det i bollerne. alt i alt nogen gode fastelavnsboller der fik smilet frem hos mine gæster og underbo

  -   2008-11-16 15:51:34
Glæder mig til at prøve denne opskrift, jeg ELSKER fastelavnsboller! Og jeg venter bestemt ikke med at lave dem til det bliver fastelavn. Mhhh..

  -   2008-02-11 21:00:56
Du laver rød glasur ved at tilsætte rød frugtfarve til glasuren, du kan også lave andre farver, men så er du nødt til at lave ny portion for hver farve.

  -   2008-02-10 17:47:54
Hvordan laver man glasuren lyserød som på billedet?

  -   2008-02-02 09:54:26
De er lækre, men de blev lidt tykke og cremen flød lidt ud, da den blev for tynd et æg mere gør nok ingen skade?

  -   2008-01-24 20:29:24
Mener dejen skal rulles tyndere ud, ca ½ cm. og de 12 stykker skal måle ca. 10x10 cm. Kagecremen blev lidt tynd og flød lidt ud, så måske et æg mere.