Fastelavnboller med fyld, med kagecreme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Kokken NNNN Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bolledej:
Margarine hakkes i melet, krydderier og æg tilsættes. der røres rundt med fingrene. Gær udrørt i lunken mælk tilsættes. Alt æltes godt sammen med fingrene. Rulles ud i 1 cm's tykkelse. Dejpladen skæres ud i 12 firkanter, en klat fyld lægges på hver. Hjørnerne bøjes ind over fyldet på plade(bagepapir), samlingerne nedad. Hæver et lunt sted, tildækket Pensles og bages midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter. Giv den glasur på. Tips: Til fyld kan man også bruge Chokolade, syltetøj, eller kagecreme. Kagecreme: 1 æg 1 spsk. sukker ½ tsk. vanillesukker 1 spsk. maizena majsstivelse 2 dl mælk Pisk æg, sukker, maizena sammen i kold gryde, tilsæt mælken. Bring i kog, pisk hele tiden, og kog igennem et par min. Pisk af og til under afkølingen. |
|
Opskriften er vist 130715 gange,
og udskrevet 3808 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth S - 2015-01-22 21:34:05 Jeg har bagt dem i dag og puttede nutella i som fyld. De smager så godt og er dejlige sprøde. Pynter med smeltet chokolade på toppen. Hedi - 2012-07-30 20:42:38 Der står ikke hvordan fyldet skal blandes af de nævnte ingredienser anonym - 2011-03-06 12:10:18 Der står ikke hvor lang tid dejen skal hæve.har lavet .remoncefyld.mandelmel.smør sukker.det smagte rigtigt godt.hilsen tonny anonym - 2011-02-19 16:27:24 Jeg lavede selv kagecreme fra bunden, og min creme blev altså stiv nok, så mon ikke i har gjort noget forkert. Synes nu ellers de blev gode.. . - 2010-02-06 13:10:09 Smager formeget af kardemommme, og dejen var for tør. brugte også kagecreme blanding i stedet. men de var altså ikke gode Line - 2010-01-20 16:21:08 det føles godt at have lavet sine egne fastalavnsboller. De er gode :) Tanja - 2009-02-03 20:23:22 Jeg lavede dejen omvendt - opløste gæren, herefter smør og mel ect i - resultatet var fint Jeg snød og brugte kagecremepulver, knap ½ l sødmælk og rørte det op med lidt fløde inden jeg skulle bruge det i bollerne. alt i alt nogen gode fastelavnsboller der fik smilet frem hos mine gæster og underbo Mansse 17 år - 2008-11-16 15:51:34 Glæder mig til at prøve denne opskrift, jeg ELSKER fastelavnsboller! Og jeg venter bestemt ikke med at lave dem til det bliver fastelavn. Mhhh.. Per - 2008-02-11 21:00:56 Du laver rød glasur ved at tilsætte rød frugtfarve til glasuren, du kan også lave andre farver, men så er du nødt til at lave ny portion for hver farve. Mig - 2008-02-10 17:47:54 Hvordan laver man glasuren lyserød som på billedet? Karin - 2008-02-02 09:54:26 De er lækre, men de blev lidt tykke og cremen flød lidt ud, da den blev for tynd et æg mere gør nok ingen skade? Per - 2008-01-24 20:29:24 Mener dejen skal rulles tyndere ud, ca ½ cm. og de 12 stykker skal måle ca. 10x10 cm. Kagecremen blev lidt tynd og flød lidt ud, så måske et æg mere. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne