Dampet pighvar med grøntsager
Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Anders Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pighvaren skylles og gnides med groft salt. Fjern gæller og indvolde og skyld den grundigt igen. klip finderne af.
Smør en bradepande med lidt af smørret. Læg lidt persille og dild i fisken og resten i bradepanden. Skær et snit i fiskens overside og læg fisken i bradepanden med oversiden opad. Pres citronen for saft og hæld det over fisken. Hæld hvidvin og vand, drys med salt og peber og læg resten af smørret i klatter over fisken. Læg folie over fadet og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 30 minutter. Rens, skyl og skræl grønsager og skær dem ud i mundrette stykker. Når fisken har været 30 minutter i ovn, lægges grønsagerne ved og damper med de sidste 20 minutter i ovnen. Inden servering fjernes skindet fra fisken. Serveres med kogte kartofler og hjemmelavet hvidvins-hollandaisesauce. |
|
Opskriften er vist 199926 gange,
og udskrevet 6271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (32 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-10-06 18:26:08 Super lækkert,vi har lavet den mange gange anonym - 2018-05-11 21:24:20 Persille og masser af citrontimian som urteblanding, lækkert. 3 pighvar á 650 g i bradepanden. Stegetid KUN 25 min. ved 225 grader (+ hviletid bagefter). Endelig ikke mere tid i ovnen. I stedet for grøntsagerne, valgte vi lidt ice-berg salat og en pose frossen majs,ærter, rød peberfrugt-blanding. Rigtig god opskrift til pighvar i ovn - og nemt !! Morten Sarvig - 2017-08-15 20:46:01 Fantastisk opskrift - grøntsagerne skal dog have mere end de 20 min :) K. Pedersen - 2009-10-25 10:20:28 Fulgte ikke opskriften til punkt og prikke, men brugte den som inspiration. Fik et udemærket resultat, når man tager i betragtning at jeg er nybegynder udi hel og urenset fisk. Escherich - 2009-06-09 21:38:19 Meget nem opskrift smager fantastisk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne