Aashilds drømmekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Norge Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : bogoje Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og sukker piskes luftigt
resten af ingredienserne sigtes i
hældes i smurt springform ca. 22 cm i diameter.
Sættes i kold ovn der er stillet på 180 grader C. alm. ovn
bages i ca. 30 min.
Vaniljecreme: Varm mælk langsomt op. Tag gryden fra varmen og køl mælken lidt af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og rør majsstivelse i. Tag vaniljestangen op af mælken og rør og rør mælken i æggeblandingen. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den langsomt op under omrøring til den jævner. Kog saucen 1 minut under omrøring. Hæld cremen i en skål, læg film eller folie over og køl den af. Smørcreme: flormelis og smør røres hvidt, rør derefter kakao i. Når vaniljecremen er afkølet, piskes den godt igennem inden den piskes sammen med smørcremen. Når kagen er kold, deles den i 2-3 lag og lægges sammen med fyldet. Kagen er MEGET velegnet til frysning Tips: Hvis kagen skal fryses, kan det være en god ide' at dele den op i portionsstykker, så er det nemt at tage det antal stk. op man lige skal bruge. kagen kan spises kort tid efter den er taget ud af fryseren. Bryg en god kop kaffe og nyd den skønne kage til - HYGGE |
|
Opskriften er vist 71909 gange,
og udskrevet 959 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (61 stemmer) |
|
Kommentarer Zuz - 2019-11-08 13:31:45 WAUW for en smagsoplevelse...skal absolut gentages :-) benthe - 2012-07-22 09:31:53 Til Per: Som jeg forstår det, er det vanillecremepulver som man selv laver færdig, og så tilsætter smør og flormelis. Man kan jo få flere slags af disse tørpulvercremer, ofte flere poser i en stor kasse, jeg ville bruge en pose, som er til en ½ liter mælk. Per - 2011-10-07 10:49:47 Det er ind i mellem noget af en udfordring at skulle afprøve andres opskrifter, specielt når der bruges færdigprodukter i opskriften. Her der det vanillecreme som er udfordringen, for den eneste vanillecreme jeg kender er den til desserter fra Karoline/Arla og i 5 dl. pakninger. Men cremen bliver meget tynd, og kagen kan kun bære omkring halvdelen af cremen. De kunne evt. være kagecreme, men den er ikke færdig og skal blandes i mælk. Kan så også se at vi har glemt at tilsætte kakao. Men bortset fra det, så smager både creme og kagen udemærket. Ida - 2010-12-04 12:32:34 Mums der taler vi om en god kage :) Nicoline - 2008-06-19 19:47:57 SupeR god,, vil altid bruge den :) den seje - 2007-09-15 21:05:16 add mann fy for fanden en klam kage. Lilly - 2007-05-22 21:28:55 Jeg fik den kun til at slå til 6 personer, så god var den jane - 2005-01-01 01:01:01 den er super Anne - 2005-01-01 01:01:01 Har føjet den til kategorien: ABSOLUT FORETRUKNE - den er virkelig en DRØMmekage Carina - 2005-01-01 01:01:01 kanonGUF Katrine - 2005-01-01 01:01:01 den er bare ganske utrolig lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne