Ovnbagt lyssej med spinat og beurre blanc

Ovnbagt lyssej med spinat og beurre blanc , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Lyssej (Luppe)

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
600 g.lyssejfilet
 olie
 salt
 peber
500 g.frisk spinat
 smør
1 rødløg
3 forårsløg
1 løg
1 dl.hvidvin
25 cl.hvidvinseddike
100-200 g.smør efter behag
 
Opskrift:
Lyssejfileterne skylles og duppes tørre. Placér fisken i et smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet i ovnen ved 175° i 10-12 min. Herefter kan skindet let tages af, og lyssejen krydres med salt og peber.

Spinat og løg kompot:
Snit rødløg og forårsløg og rist dem i lidt smør på en pande i et par minutter. Tilsæt spinatbladene og krydr med salt og peber

Beurre blanc:
Løget hakkes fint og svitses uden at tage farve. Tilsæt hvidvin og hvidvinseddike, og lad saucen koge, til væsken er næsten væk. Gryden tages af blusset. Smørret skæres i små terninger og røres i saucen lidt af gangen. Det er vigtigt, at den ikke kommer i kog men blot bliver varmet igennem.

Servér retten med kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 16043 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-08 19:18:26
Jeg vil foreslå at bytte om på mængden af hvidvin og hvidvinseddike. Den beurre blanc, man får serveret i Frankrig er ikke nær så stærk i smagen, og den store mængde hvidvinseddike ødelægger smørsmagen.