Mørksej med lime- og estragonhollandaise
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Indsendt : |
|
|
Mørksejfileterne skylles og duppes tørre. Placér fisken i et smurt fad med skindsiden op, dryp lidt olie over og sæt fadet i ovnen ved 175° i 10-12 min. Herefter kan skindet let tages af, og mørksejen krydres med salt og peber.
Grønsagerne snittes og ristes på panden, smag til med salt og peber. Sauce: De 3 æggeblommer sættes over i en gryde med vineddike og hvidvin. Kryder med salt og peber. Leger æggeblommerne over svag varme under konstant piskning, uden at æggeblommerne kommer i kog (max. 70°), indtil konsistensen er tyk og cremet. Smørret afklares, dvs. opvarmes forsigtigt, så vallen (bundfaldet) skiller fra. Herefter hældes det klare smør fra. Æggeblommerne monteres forsigtigt med det klare smør, således at der bliver dannet en homogen sauce. Smages til med limesaft og frisk estragon. Dryp evt. med kold persilledressing: Blend olie og hakket persille med salt og peber. Server retten med kartofler. |
|
Opskriften er vist 13700 gange,
og udskrevet 322 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne