Weis' huus (new zealand) mørkt rugbrød

Weis' huus (new zealand) mørkt rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : bjorn weis

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.knust rug eller rugflager
2.5 dl.kogende vand
100 g.kartoffelmel
1 flaske(335 ml) hvidtøl
2.5 dl.varmt vand
40 g.gær
2 tsk.salt
2 spsk.yoghurt
2 spsk.melasse (kan undlades)
400 g.fint rugmel
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Opblød rugen i kogende vand i 10 minutter. Lad den afkøle.

Rør kartoffelmel og hvidtøl i. Opløs gær, salt, yoghurt og melasse i varmt vand og hæld det i. Tilsæt rugmel og hvedemel og ælt dejen godt igennem. Dejen bliver noget fast og må ikke hænge i bord eller fingre. Form dejen til 3 brød, læg dem i smurte brødforme og lad dem hæve.

Prik dem med en gaffel og børst dem med vand, smør eller æg, alt efter hvordan man ønsker den bagte overflade.

Bag brødene i 30 minutter ved 210°C; dæk dem herefter med staniolpapir og bag dem i yderligere 60 minutter ved 175°C.

Vend brødene ud af formene og lad dem afkøle lidt; dæk dem derefter med et håndklæde og lad dem ligge og hygge sig heri i nogle timer. Så kan de evt. kommes i plasticposer og lægges i køleskabet i en dags tid. Nu kan de skæres i skiver, pakkes, og fryses om ønskes.

Tips:

Der bliver altid endeskorper og smul til overs, når brødene skæres i skiver. Det kan man med fordel lave øllebrød af. Prøv at servere den på følgende måde: Bland brødet med vand eller hvidtøl og kog det op, så det bliver klumpfrit. Smag til med sukker og citronsaft, og lad øllebrøden koge op igen. Pisk æggeblomme(r) med sukker og server denne ”æggesnaps” til øllebrøden, plus naturligvis fløde! I Vestjylland var det mange steder tradition at spise øllebrød sammen med stegt sild, men det har jeg aldrig haft mod nok til at eksperimentere med!





karakterer:
Opskriften er vist 9036 gange,
og udskrevet 133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-24 01:07:03
En god og nem opskrift