Kanelsnegle 05

Kanelsnegle 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jessie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dejen:
2 dl.mælk
50 g.gær
100 g.blød smør
2 æg
0.5 tsk.kardemomme
2 spsk.sukker
500 g.hvedemel
 
 Fyldet:
150 g.blødt smør
85 g.sukker (1 dl.)
2 spsk.kanel
 
 Pensling:
1 æg
 
 Glasur:
 Flormelis
 Koldt vand
 (alt dette afhængig af hvor meget du har fået ud af din dej)
 
Opskrift:
Dejen: Lun mælken til det er lillefinger varmt og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. 30 min. Fyldet: Imens dejen hæver, kan fyldet tilberedes. Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Så det er til at smøre ud på den færdig rullet dej. Efter dejen har hævet, ælt den da igennem igen og rul den i to dele. (Dette kan virke nemmere) Men ellers kan den rulles ud i en. Smør fyldet på dejen. Rul herefter det hele sammen, som en roulade. (rul den sammen på den lange led!) "Rouladen" skæres nu ud forholdsvis de 15 eller 30 stykker, alt efter hvilken metode du valgte tidligere. Sæt sneglene på bagepapir. Lad sneglene efterhæve ca. 30 min. Pensl med ægget og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min ved 225 grader. (ved varmluftovn, sættes temp. ned til ca. 200 grader.) Når sneglene er færdige og afkølet, fyldes der glasur på efter lyst. En godt tip kunne være at nøjes med en lille tsk. glasur, da der i forvejen er en del sukker i. Men ellers efter behag.

Tips:

Det er en god idé, når du skal forme sneglene, at tage fat i dej-enden på hvert stykke og lukke ned om bunden på sneglen så alt det lækre fyld ikke flyder ud på pladen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kanelsnegle

karakterer:
Opskriften er vist 10771 gange,
og udskrevet 321 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-16 11:25:45
dejlige snegle hæver godt. Tip:lidt mel i fyldet holder lidt på det så det ikke løber så meget ud

  -   2008-04-12 18:37:20
jeg synes at de er lidt svære at lave . det tager bare lidt langtid at lave. jeg håber de kommer til at smage godt:-)