Fastelavnsboller 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt af : Mette Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Lun mælken(lillefingervarm) Tilsæt og udrør gæren i en skål Tilsæt salt, sukker og æg Skær margarinen i små stykker og put dem i skålen Hæld melet i lidt af gangen Ælt dejen godt sammen Lad det hæve i 15 min. Kagecrem: Pisk æg, vanillesukker og sukker sammen i en gryde Pisk Maizena og mælk i, så der ingen klumper er Bring cremen i kog mens du hele tiden rør i den Når cremen koger bliver den tyk Tag gryden af varmen og afkøl cremen på en tallerken. Sådan laver I fastalavnsboller: Læg bagepapir på en plade Tænd ovnen på 220 grader C. alm. ovn Del dejen i 2 Udrul hver klump til ca. 20 x 30 cm, så der kan skæres 6 tern Husk at komme mel på bordet så dejen ikke hænger fast Fordel cremen på de 12 tern Fold de 4 hjørner ind mod midten og klem dem sammen, de 4 sider klemmes også sammen så cremen ikke løber ud Læg fastalavnsbollerne på en plade med lukningen ned af Hæv fastalavns bollerne i ca. 15 min. Bag dem i ovnen i ca. 12 min. Tips: Start med at lave cremen da den skal køle af. |
|
Opskriften er vist 114369 gange,
og udskrevet 4908 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (120 stemmer) |
|
Kommentarer Beinta - 2016-02-13 17:57:08 De kan godt fryses. anonym - 2016-02-06 17:10:50 Super lækkert! De var et stort hit til vores Fastelavn fest og alle vil gerne have opskrift:) Carina - 2016-01-28 14:37:24 Nogen der ved om man kan fryse dem ned? Tina - 2015-01-25 15:26:40 De er rigtig gode, men de er bedst uden fløskum synes jeg Marianne - 2012-11-05 16:46:30 Rigtig gode :-) susanne - 2012-08-22 21:10:34 penslede med æg både ovenpå og under. ikke en dråbe creme kom udenfor :) Maria - 2012-02-20 22:20:00 Et lille råd er at man kan fugte kanten med lidt vand, inden man lukker dem, så holder de bedre sammen og cremen løber ikke ud under bagningen. Flohra - 2012-01-28 18:36:23 De er helt fantastiske anonym - 2011-02-19 12:52:14 De er super gode... MUMS! Og et lille Tip kunne være at putte mamelade i, man skal bare først jenvne det lidt med merizena... Så det bliver der i!(: Kristiane - 2011-02-19 09:02:02 De er utrolig gode. Jeg har lavet dem til min familie og vi elsker dem! De kan varmt andbefales! anonym - 2011-02-17 16:45:07 Angående at give bollerne mere smag, så er der rigtig mange fastelavnsboller der er en smule kardemomme i - det syntes jeg hører til :-) Lærke - 2011-02-02 16:34:11 Jeg er i gang lige nu! Jeg bruger dog færdiglavet creme, da det lige er på lager. Men nu er jeg løbet tør for magarine, så far er sendt i brugsen!:D Kan ikke vente med at smage(: anonym - 2011-01-18 11:47:42 hold da op nogle lækre fastelavsboller :) de smage bare rigtig dejlige og var nemme at lave. jeg brugte en stang rigtig vanilie istedet for vanilie sukker, det gir lidt ekstra jeg kunne dog godt tænke mig at gi selve bollen lidt mere smag, jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre ved den! nogen gode ideer? jeg brugte også mere mel (ved ikke hvor meget mere, for tog det på slum), det var nødvendigt for at dejen overhovedet kunne ældes gir den et stort 9 tal Karl og Karen - 2010-01-29 10:36:37 Simpelthen fantastiske!! God opskrift, nemme at lave og rigtig god smag! Skulle dog bruge 10-20 gram mel mere, men det er jo ligemeget :-) Maniza - 2009-05-11 14:16:28 Hvordan tager man et halvt æg? det er sgu da ikke sådan lige til.... Caroline - 2009-04-13 18:42:50 ..de er rigtig gode! De er de helt rigtige man skal lave hvis det er fastelavn :D Mig og veninden har lavet dem.. de blev spist hurtigt<3 Kristina - 2009-02-22 12:51:24 Jeg har aldrig rigtig kunne finde en rigtig god opskrift på fastelavnsboller, men hold da op, det har jeg nu! De er simpelthen perfekte, og nemme at lave! Men jeg synes nu ikke at cremen løb ud, selvom jeg ikk fik lukket helt 100 til, det blev hvor det skulle! Monster lækre, nu bliver jeg helt sikkert populær... ;o) chriatina - 2009-02-16 16:17:46 mmm de gode.. har bare lavet 24 små..:) anonym - 2009-02-15 20:06:07 Der skal ikke bruges mere mel.. det er meningen at dejen skal være så klistret, så man kan lukke bollerne... Husk at pensle dem inden bagning.. -__-' - 2009-02-12 15:57:51 husk at lukke dem godt til :) fastelavns fastrene;b - 2009-01-18 13:19:32 ejj hvor er de nemme at lave! umm hvor vi glæder os, som små børn til at smage dem!! der er dog fejl i opskriften, under cremen.. vi takker den person der har sendt denne dejlige opskrift ind!! du er vores gud!!;) Emilie. - 2008-02-03 12:14:57 De er gode, men de kunne godt bruge nået mere mel og når jeg siger nået mener jer meget... Kadir - 2008-02-02 15:43:03 Enkelt og nemt. Ingredienserne ligger i skabet, ingen bøvl med at hente noget i den nærmeste supermarked. :) Maj - 2008-01-27 13:50:45 Super gode klassiske fastelavnsboller. Smager som sådan nogle skal smage med en god hjemmelavet vanillecreme. jane - 2008-01-25 20:04:13 hvordan får i cremen til at blive i bollerne, jeg er altid så uheldig at cremen ligger rundt om bollerne i bradepanden smuke mig.. - 2007-12-14 16:05:35 det ser gode ud og min lillebror er vilde med dem smager bare supergodt Michelle - 2007-02-05 15:07:50 de er virkelig gode - men du kan ogs købe kremen hvis du nu allerede har pulver creme.... husk at lukke dem helt ellers er der intet tilbage.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne