Tysk løgtærte med bacon

Tysk løgtærte med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt af : HK

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
100 g.koldt smør
175 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
 
 Fyld:
1.5 rødløg
2 fedhvidløg
1 skivetoastbrød
1 lille æble
100 g.bacon i tern
2 æg
2 dl.mælk eller. 1 dl. mælk og 1 dl. fløde
1 forårsløg
1 dl.klippet purløg
 frisk timian
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
2 spsk.Rapsolie
 
Opskrift:
Dejen samles med en æggehvide eller 1½ spsk. vand. Forbages i ca. 12 min. ved 200 grader C.

Olien opvarmes i en pande. Rød- og hvidløg opvarmes i olien uden at brune. Bacon, æble (skåret i tern) purløg og forårsløg tilsættes. Lidt peber drysses over. Skorpen skæres af toastbrødet, der skæres i små tern, som fordeles på den forbagte dej. Frisk hakket Timian drysses over. Løg- og baconfyldet hældes over også. Æg, mælk/fløde og lidt salt og muskat piskes sammen og hældes over fyldet. Drysses med reven ost.

bages ved 180° i ca. 20 min.

Tips:

serveres med grøn salat





karakterer:
Opskriften er vist 24186 gange,
og udskrevet 850 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-16 11:53:36
Rigtig dejlig tærte med masser af smag. Fordoblede mængden af rødløg, forårsløg, æble og bacon for at få fyld nok til en tærteform på 26 cm. Jeg vil helt sikkert lave den igen.

  -   2009-09-26 19:28:22
kan tærten laves i forvejen og fryses