|
2 |
|
Aubergine2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Bechamel:
|
1 |
spsk. |
Smør1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
spsk. |
Hvedemel1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
4 |
dl. |
Mælk4 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
|
|
|
Muskatnød, friskrevet Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
|
|
|
|
|
|
Grøntsagssauce:
|
300 |
gram |
Løg, pillet vægt300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
2 |
|
Gulerødder, skrællet vægt2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
0.5 |
|
Knoldselleri, skrællet vægt0.5 Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
|
1 |
|
Porre, renset vægt1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
1 |
|
Persillerod1 Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
|
2 |
ds. |
Hakkede tomater, 400g2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
|
0.5 |
tsk. |
Oregano, tørret0.5 tsk. Oregano, tørret
|
0.5 |
tsk. |
Rosmarin, tørret0.5 tsk. Rosmarin, tørret
|
|
|
|
| |
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt og lad dem stå i 10 min. Dup i køkkenrulle, pensl med olie og steg dem på begge sider i ovnen ved 250 grader C alm. ovn ca. 20 minutter til de er let gyldne.
Grøntsagssauce:
Hak alle grøntsagerne groft i foodprocessoren og hæld dem i en gryde med 2 spsk olie. Svits til næsten al væde er fordampet. Tilsæt hakket tomat og krydderier og lad saucen koge i ca. 10 min. Smag den til.
Bechamel:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og bag op med mælk. Smag bechamelsaucen til med salt, peber og muskat.
Læg auberginerne i lag med grøntsagssaucen. Det sidste lag skal være auberginer. Hæld bechamelsauchen over.
Bag moussakaen i ovnen ved 200 grader C. alm ovn i ca. 20 min., til den er gyldenbrun.
Servér den med salat.
|