Luciakrans
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Lucia Indsendt : Red : |
|
|
Smelt smørret og bland med mælken.
Varm blandingen op til den er lunken (37°C).
Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske.
Rør til gæren er opløst.
Rør safran i (se tips), sukker og sammenpisket æg.
Bland så hvedemel i (gem lidt mel til udrulningen) og ælt til du får en jævn og smidig dej.
Lad dejen hæve til den får dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Læg dejen på bordet sammen med resten af melet og ælt den sammen. Del dejen i to deler. Form den ene delen til en rund bolle som så rulles eller trykkes ud til en cirkel (ca. 28 cm i diameter). Læg den på en bageplade dækket med bagepapir. Rul resten af dejen ud til 4 pølser, 2 lange og 2 korte som herefter flettes. Læg flettene på kagen - den ene i midten og den andre langs yderkanten. Efterhæv kransen i 30 minutter. Pensle over med sammenpisket æg. Tryk rosiner ind i dejen til pynt. Bag "Luciakransen" midt i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter, eller til den er gylden. Afkøles på pladen. Tips: Safran kan købes i tråder eller i pulveriseret form. Købes safran i tråder, kan det være en fordel at knuse den lidt sammen, for eksempel i en morter. "Luciakransen" bliver ekstra smuk hvis du stikker et lys ned i midten af kagen og tænder det når kagen skal serveres. |
|
Opskriften er vist 6329 gange,
og udskrevet 123 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne