Luciakrans

Luciakrans, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidLucia

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
175 g.smør
5 dl.mælk
50 g.gær
1 g.safran
150 g.sukker
1 æg
1000 g.hvedemel
 
 Pynt:
1 æg til pensling
 rosiner
 
Opskrift:
Smelt smørret og bland med mælken. Varm blandingen op til den er lunken (37°C). Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske. Rør til gæren er opløst. Rør safran i (se tips), sukker og sammenpisket æg. Bland så hvedemel i (gem lidt mel til udrulningen) og ælt til du får en jævn og smidig dej. Lad dejen hæve til den får dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Læg dejen på bordet sammen med resten af melet og ælt den sammen. Del dejen i to deler.

Form den ene delen til en rund bolle som så rulles eller trykkes ud til en cirkel (ca. 28 cm i diameter). Læg den på en bageplade dækket med bagepapir. Rul resten af dejen ud til 4 pølser, 2 lange og 2 korte som herefter flettes. Læg flettene på kagen - den ene i midten og den andre langs yderkanten. Efterhæv kransen i 30 minutter.

Pensle over med sammenpisket æg. Tryk rosiner ind i dejen til pynt.

Bag "Luciakransen" midt i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter, eller til den er gylden.

Afkøles på pladen.

Tips:

Safran kan købes i tråder eller i pulveriseret form. Købes safran i tråder, kan det være en fordel at knuse den lidt sammen, for eksempel i en morter.

"Luciakransen" bliver ekstra smuk hvis du stikker et lys ned i midten af kagen og tænder det når kagen skal serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 6361 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu