Dampet skærising med lun salat af agurk og skalotteløg

Dampet skærising med lun salat af agurk og skalotteløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Skærising

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.skærisingfilet
2 skalotteløg
1 agurk
3 dl.fiskefond
1 dl.hvidvin
1 dl.ymer
 hakket dild
 citron usprøjtet
1 dl.fløde
 
Opskrift:
Skærising:
Fileterne foldes så de har samme tykkelse og krydr med salt og peber. Hæld fiskefond og hvidvin i en gryde og placér fileterne i lagen. Bring gryden i kog, skru ned for blusset og lad fileterne dampe i ca. 2 min.

Salat:
Skræl agurken og riv den på et rivejern. Udvand agurken: Drys salt på agurken og lad den trække i ca. 10-15 min. Vandet fjernes ved at duppe med et stykke køkkenrulle. Skær skalotteløgene i ringe. Svits løgene på en pande tilsat lidt olie i ca. 1 min. Tilsæt agurk og 1/3 dl hvidvin og lad det koge med i ca. 1 min. Kom agurk og løg i en skål. Vend ymer i og smag til med skal af citron, hakket dild, salt og peber.

Dildsauce:
Reducér fonden fra fisken, tilsæt fløde og kog saucen ind til den får en cremet konsistens. Tilsæt sidst hakket dild.

Server retten med ovnbagte kartoffelbåde.





karakterer:
Opskriften er vist 12136 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu