Skogskyckling (Skovkylling)
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Sverige Indsendt af : Ljung Indsendt : Red : |
|
|
Rens kyllingen, bland lige dele salt, sukker, peber og de knuste enebær og gnid kyllingen godt indeni og uden på med blandingen. Fyld kyllingen med grankviste, læg den i folie og dæk den med grankviste, luk til så den ligger i en foliepakke. Sæt den i køleskab i et døgn.
Tag den ud af folien, tør den let af for kødsaft, tag granen ud og pensel den med olie og krydder den med salt og peber. Sæt den i en 190° varm ovn på rist i bradepande. Varm ca. 3 del vand i en gryde og tilsæt bouillonterningen eller tilsvarende fond. Tilsæt timian eller rosmarin. Skær baconen i nogle stykker og læg den ned i fonden. Kog op og hæld fonden ned i bradepanden. Når kyllingen har været i ovn ca. 15-20 min. pensel den igen med olie. Stegetid ca. 1 time. Når kyllingen er færdig læg den i en skål for at hvile, læg evt. folie over den. Kog bradepanden af i noget af fløden og si den evt. Hæld det i en gryde, tilsæt herefter mælk og fløde efter behag og jævn sovsen med meljævningen. Smag den til med timian eller rosmarin og lidt ribsgele. Skær kyllingen i portionsstykker og hæld lidt af sovsen over. Server evt hasselbackkartofler og ribsgele til. |
|
Opskriften er vist 8030 gange,
og udskrevet 147 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne