Conbox Kokkens Jule Kalkun
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Indsendt af : Conbox Kokken Indsendt : Red : |
|
|
Tø kalkunen skånsomt op, ca. 2 dage i køleskabet.
Skær hals og vingespidser af, smid dem ud.
Skær æbler i både og bladselleri i mindre stykker.
Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni.
Luk med kødnåle. (vigtigt)
Tænd ovnen på 150° C. Læg kalkunen på risten over bradepanden og huske at komme hønsebouillonen i bradepanden. Steg 4,5 - 5 timer, eller ca. 1 time pr. kg. kalkun. Øs gerne bouillon op over brystet af og til. Mærk ved låret om kødet er mørt, men først efter mindst 4 timer. Hvis kalkunen når at færdigstege uden at brune tilstrækkeligt, det har jeg dog ikke selv oplevet, kan den svirpes med grillen under opsyn i nogle minutter. Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for. Sovs: Hæld skyen fra bradepanden efter stegningen, Kom evt lidt soja (kulør) i skyen, så vil fedtet flyde ovenpå. Skum skyen for fedt og brug lidt af fedtet til opbagning af saucen sammen med stegeskyen og evt. lidt af kartoffelvandet. Sovsen smages til med salt og peber. Kalkunen skæres for. Jeg øver mig ikke gerne ved bordet, men serverer passende skiver og stykker på et pænt fad. Serveres med kogte og stegte kartofler, rosenkål og, eller med grønne bønner. |
|
Opskriften er vist 12136 gange,
og udskrevet 307 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne