Langtidshævede boller

Langtidshævede boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : sys

Indsendt :      Red :
Langtidshævede boller, billede 4 Langtidshævede boller, billede 1 Langtidshævede boller, billede 2 Langtidshævede boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær, frisk
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
gæren opløses i vandet. salt og mel tilsættes. dejen skal være meget blød!! den skal stå koldt natten over. dejen tages med to skeer eller med våde fingre og sættes på en bageplade. bages straks ved 250 grader C. alm. ovn i 16-20 minutter.

Tips:

noget af hvedemelet kan erstattes af noget groft mel eller kerner hvis grove boller ønskes

hvis man laver flute eller brød kræver det lidt øvelse og masser af mel på bordet. det kan være en fordel at sno dejen lidt inden den lægges på pladen.





karakterer:
Opskriften er vist 150813 gange,
og udskrevet 2175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8960 (2133 kcal)
KJ pr. stk. 746 (177 kcal)
Vægt ialt 1137 gram
Vægt pr. stk. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 788 KJ (187 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 39.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-09 12:53:19
Tak for en god opskrift - mega nem også :) Jeg tog noget af hvedemelet fra og kom solsikkekerner i - og sesamdrys på senere.

  -   2019-08-20 13:51:57
Kan man putte rosiner i bollerne

  -   2017-11-06 15:57:02
Til kKistine.... min første tanke er om du får varmet gæren for meget, altså bruger for varmt vand, det skal være lige omkring de 37 grader C

  -   2017-11-06 10:38:54
Jeg har prøvet flere gange og forskellige opskrifter på langtidshævet boller, men jeg kan simpelthen ikke få dem til at hæve, hvad gør jeg forkert???

  -   2017-10-15 10:21:32
Er de frysegnet

  -   2017-03-26 08:59:55
Det er de lækreste boller. Dog skal der skæres ned på salt, der står en spsk.

  -   2016-12-09 18:48:36
Lækkert nemt med boller. Men hvor længe skal et brød bage...

  -   2015-10-06 20:59:11
der skal maget mer vand til in der står i opskriften

  -   2015-09-30 17:23:54
Lidt for meget salt

  -   2015-09-04 09:45:04
Jeg plejer at komme bollerne ind øverst i ovnen, når ovnen er helt opvarmet ved almindelig ovn og ikke varmluft, da bollerne så hæver mere - de første fem minutter har jeg kogende vand i bunden af ovnen, for igen at bollerne hæver mere :) Ved varmluft omsluttes bollerne hurtigt at varme, hvilket gør skorpen hård, og derfor hæver bollerne ikke lige så godt.

  -   2014-10-04 07:15:10
Alt for meget gær, mit køleskab er smurt ind i dej! Kun lidt gær, på str med en ærte.

  -   2012-08-18 19:24:18
Gode nemme boller :-) Jeg brugte fuldkornshvedemel istedet for durummel og bagte bollerne i 20 min i 220 graders forvarmet varmluftovn.

  -   2011-12-08 23:32:32
Når dejen skal stå natten over, er 25 gr gær så ikke meget?

  -   2011-02-11 19:24:00
Denne opskrift er super nem at gå til, og man kan jo selv " bygge " videre på opskriften, med evt, rosiner eller kerner. Jeg bager dem ved 225 g, i en forvarmet ovn, men det kommer nok an på ovnen :-) En opskrift til et 10 tal, herfra.

  -   2010-02-05 11:59:19
skal bollerne bages i forvarmet eller kold ovn?