Langtidshævede boller
Hovedingrediens : Mel - Durummel Indsendt af : sys Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
gæren opløses i vandet. salt og mel tilsættes. dejen skal være meget blød!!
den skal stå koldt natten over. dejen tages med to skeer eller med våde fingre og sættes på en bageplade. bages straks ved 250 grader C. alm. ovn i 16-20 minutter.
Tips: noget af hvedemelet kan erstattes af noget groft mel eller kerner hvis grove boller ønskes hvis man laver flute eller brød kræver det lidt øvelse og masser af mel på bordet. det kan være en fordel at sno dejen lidt inden den lægges på pladen. |
|
Opskriften er vist 150644 gange,
og udskrevet 2172 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Petra - 2021-01-09 12:53:19 Tak for en god opskrift - mega nem også :) Jeg tog noget af hvedemelet fra og kom solsikkekerner i - og sesamdrys på senere. Susanne - 2019-08-20 13:51:57 Kan man putte rosiner i bollerne per - 2017-11-06 15:57:02 Til kKistine.... min første tanke er om du får varmet gæren for meget, altså bruger for varmt vand, det skal være lige omkring de 37 grader C Kristine - 2017-11-06 10:38:54 Jeg har prøvet flere gange og forskellige opskrifter på langtidshævet boller, men jeg kan simpelthen ikke få dem til at hæve, hvad gør jeg forkert??? anonym - 2017-10-15 10:21:32 Er de frysegnet Dorthe - 2017-03-26 08:59:55 Det er de lækreste boller. Dog skal der skæres ned på salt, der står en spsk. Pia - 2016-12-09 18:48:36 Lækkert nemt med boller. Men hvor længe skal et brød bage... anonym - 2015-10-06 20:59:11 der skal maget mer vand til in der står i opskriften Torben Blum - 2015-09-30 17:23:54 Lidt for meget salt Louise - 2015-09-04 09:45:04 Jeg plejer at komme bollerne ind øverst i ovnen, når ovnen er helt opvarmet ved almindelig ovn og ikke varmluft, da bollerne så hæver mere - de første fem minutter har jeg kogende vand i bunden af ovnen, for igen at bollerne hæver mere :) Ved varmluft omsluttes bollerne hurtigt at varme, hvilket gør skorpen hård, og derfor hæver bollerne ikke lige så godt. anonym - 2014-10-04 07:15:10 Alt for meget gær, mit køleskab er smurt ind i dej! Kun lidt gær, på str med en ærte. Tine - 2012-08-18 19:24:18 Gode nemme boller :-) Jeg brugte fuldkornshvedemel istedet for durummel og bagte bollerne i 20 min i 220 graders forvarmet varmluftovn. anonym - 2011-12-08 23:32:32 Når dejen skal stå natten over, er 25 gr gær så ikke meget? Bettina 1965 - 2011-02-11 19:24:00 Denne opskrift er super nem at gå til, og man kan jo selv " bygge " videre på opskriften, med evt, rosiner eller kerner. Jeg bager dem ved 225 g, i en forvarmet ovn, men det kommer nok an på ovnen :-) En opskrift til et 10 tal, herfra. plet - 2010-02-05 11:59:19 skal bollerne bages i forvarmet eller kold ovn? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne