Hvidløgsdampet spidskål og bønner med kalvestrimle
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvestrimler Indsendt af : Zambia68 Indsendt : Red : |
|
|
Kødet brunes og krydres ad flere omgange i olien i en tykbundet gryde. Sveskerne skæres i strimler. Tomater, chili, svesker og kanel tilsættes. Det hele simrer under låg for svag varme i ca. 45 min.
De yderste grove blade fjernes fra spidskålen. Kålhovedet deles i både på langs og derefter deles bådene i 2 til 3 stykker. Bønnerne vaskes grundigt og nippes i begge ender. Toppen skæres af det friske hvidløg og løget skæres i skiver. Først lægges hvidløgsskiverne i bunden af en sauterpande eller anden bredbundet gryde med tilhørende låg. Dernæst lægges bønnerne i gryden og til sidst spidskålen. Der hældes ca. 1 1/2 dl vand ved grønsagerne. Grønsagerne drysses med salt og en klat smør fordeles. Grønsagerne dampes møre under låg for høj varme til vandet er dampet væk, ca. 7-8 min. Chili og kanelstang fjernes fra tomatsaucen og den smages til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Kalvestrimlerne i den skarpe tomatsauce serveres med de hvidløgsdampede grønsager, nye kartofler, evt. drysset med kørvel eller persille og flute |
|
Opskriften er vist 10359 gange,
og udskrevet 218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Bodil - 2009-07-28 22:01:47 Jeg har brugt spidskålen som tilbehør til basilikum-kylling og nye kartofler. Istedet for bønner, brugte jeg tynde gulerodsstave, - det smagte forrygende godt!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne