Banh Pho Bo

Banh Pho Bo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Bøf af oksefilet

Oprindelsesland : Vietnam

VietnamIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 store løg
1 spsk.jordnøddeolie
2 kgokse- og kyllingeben (vælg nogen med kød på)
4 skiver ingefær
2 gulerødder i strimler
1 lille kanelstang
1 stjerneanis
1 spsk.Peberkorn, sorte
2 knuste fed hvidløg
200 g.bønnespirer
200 g.oksefilet i små tynde skiver
1 fintskåret forårsløg
4 skiveskårne chili
2 lime (skåret i både)
350 g.nudler
3 tsk.vietnamesisk fiskesauce (Nuoc Mam)
 Smages til med sort peber
 
Opskrift:
Tilberedning: Snit to af løgene i fire stykker.
Varm 1 spsk. olie på en pande og smid de snittede løg i.
Steg og rør rundt i dem, indtil ydersiden er brun.
Tag dem af panden, og lad olien dryppe af.
Snit de resterende løg i papirtynde skiver og sæt dem til side.
Vask benene og læg dem i en gryde, så de er dækket med koldt vand.
Bring gryden langsomt i kog. Sænk varmen og lad gryden simre uden låg.
Urenheder skimmes fra med en ske.
Efter 10 til 15 minutter kommes løg, ingefær, gulerødder, kanel, stjerneanis, hvidløg og peberkorn i.
Bring gryden i kog.
Skru ned lad den simre, delvist tildækket, i 6 til 12 timer, mens urenheder skimmes fra jævnligt.
Tilføj mere vand til at dække benene, hvis det er nødvendigt.
Hæld suppen gennem en si og fjern urenheder og fedt.
Hæld suppen tilbage, og lad det skiveskårne oksekød koge med og smag til med fiskesauce og peber.

Tips:

Anret et fad med løg, bønnespirer, koriander, chili og lime.
Lad nudlerne koge imens (følg anvisningerne på pakken).
Fordel nudlerne i hver sin skål, og hæld suppen over.
Ved bordet kan hver enkelt gæst selv komme tilbehøret fra fadet i suppen.
Suppen spises med pinde.





karakterer:
Opskriften er vist 38245 gange,
og udskrevet 492 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-01 09:18:42
Hvem i alverden har vist dig denne opskrift? Jeg har kun læst de første 3 linier og det er helt forkert. Man kommer ALDRIG olie på panden, når man rister løg, ingefær og div. krydderier.

  -   2012-01-03 18:13:52
hvad er det

  -   2010-03-06 18:32:45
Det er ikke nødvendig at lade det simre i 6-12 timer, min mor kan gøre det på 3-4 timer og det smager lige så godt., men hun er også en prof til det. Pia! Fy skamme dig, en ægte pho skal laves på den gode gammeldags måde, og ikke noget med at snyde med okse bouillon, du får ikke en ægte autendisk vietnamesisk pho. Ingen tigerrejser i denne ret, prøv ikke at ændre på noget som betyder så meget for vietnameser. Det hedder ikke pho mere hvis du anvender tigerrejser,men dansk wannabe pho.

  -   2010-01-28 11:05:02
Man kan lave grundsuppen ved at koge en kylling og komme okse bouillon i og så ellers følge opskriften. Derved slipper man for at skulle koge i 6-12 timer. Det smager lige så godt.... Sød basilikum, kyllingekødet og tigerrejer er også nærmest et must til denne suppe

  -   2008-10-07 09:32:24
Er det rigtigt, at der står suppen skal simre i 6 til 12 timer???

  -   2008-04-03 15:54:02
Gulerødder i Pho, what the Pho! Prøver i at ødelægge en klasikker?