Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj

Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj, billede 4 Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj, billede 1 Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj, billede 2 Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær, frisk
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
200 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
200 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Hindbærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gær og sukker røres sammen og æggene tilsættes. Tilsæt mælk (gerne stuetemperatur), sukat og rosiner og ælt melet i efterhånden.

Rul dejen ud på bordet. Skær tynde skiver margarine og læg dem på dejen. Ca. 4 stykker på hvert stykke. Læg dejen sammen 3- 4 gange, rul den ud igen. Fortsæt med margarine - rul ud, til alt margarinen er brugt.

Lad dejen hæve i 1 time, og del den til ca. 30 boller. Rul bollerne og og tryk dem flade lige på midten så der kan kommes syltetøj i.

Bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.





Beskrivelse:
karakterer:
Opskriften er vist 51229 gange,
og udskrevet 1114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31610 (7526 kcal)
KJ pr. stk. 1053 (250 kcal)
Vægt ialt 1910 gram
Vægt pr. stk. 63 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1655 KJ (394 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 23.0 gram
Kulhydrat 43.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-15 21:40:19
De smager mega godt, kan de fryses