Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøj
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gær og sukker røres sammen og æggene tilsættes. Tilsæt mælk (gerne stuetemperatur), sukat og rosiner og ælt melet i efterhånden.
Rul dejen ud på bordet. Skær tynde skiver margarine og læg dem på dejen. Ca. 4 stykker på hvert stykke. Læg dejen sammen 3- 4 gange, rul den ud igen. Fortsæt med margarine - rul ud, til alt margarinen er brugt. Lad dejen hæve i 1 time, og del den til ca. 30 boller. Rul bollerne og og tryk dem flade lige på midten så der kan kommes syltetøj i. Bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min. |
Se kokkens favoritopskrift på Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner
|
Opskriften er vist 51229 gange,
og udskrevet 1114 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (17 stemmer) |
|
Kommentarer julie - 2013-10-15 21:40:19 De smager mega godt, kan de fryses |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne