Blåbærparfait – Blåbær parfait
Hovedingrediens : Bær - Blåbær Indsendt : Red : |
|
|
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom vanilje og æggeblommer i en emaljeret eller rustfri stålgryde.
Aluminium misfarver mad med æg og mælk.
Rør flormelissen i æggemassen og sæt den over hedt vandbad. Pisk hele tiden og bliv ved, til cremen tykner. Tag den fra varmen og flyt den over i koldt vandbad (f.eks. køkkenvasken). Fortsæt med at piske til cremen er næsten kold og endnu cremet. Kog for svag varme blåbær og 90 gr sukker til en fin kompot. Det tager ca 5 minutter. Køl af. og smag til med et par dråber citronsaft. Bland blåbærkompotten i cremen. Pisk fløden stiv, og bland den nænsomt, men effektivt med æggecremen. Fordel iscremen i portionsforme eller en stor form som kan tåle fryser og stil den til frysning i mindst 4 timer. Rør eventuelt i den et par gange under indfrysningen, så æggemassen ikke synker til bunds. Dog er netop denne form for parfait ikke slem til det, hvis man har blandet massen godt. |
|
Opskriften er vist 19458 gange,
og udskrevet 366 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne