Peter Katrine flæsk

Peter Katrine flæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
 Saltlage:
160 g.salt
1 l.vand
 halve løg
 lidtgulerødder
 lidtpeberkorn
 laurbærblade
 nelliker
 
 flæsk
 laurbærblade
 
Opskrift:
Saltlagen laves af 160g. salt til 1 l. vand. Kom vandet i gryde, opløs salt. Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker. Kog det op og køl det af. Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over.

Kødet tørres af ridses dybt, der fordeles laurbærblade jævnt i ridserne. Sæt stegen i en ovn på risten over et stort ovnfast fad med ½ l varm vand, ved 200 grader i 1½-2 timer.

Spises til f.eks. diverse stuvet kål eller grøntsager. Simpelthen en himmerrigs ret.

Tips:

Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine-flæsk.





karakterer:
Opskriften er vist 27401 gange,
og udskrevet 360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-24 13:08:32
Dette er et absolut must til julefrokosten i vores familie. Min hustru kommer fra Skagen.