Grundopskrift på tørkage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Mai-Britt Denning Indsendt : |
|
|
Tænd ovnen og indstil den på 175 grader C.
Smelt fedtstof og bland dette med mælken. Bland alle de "tørre" ingredienser i en skål og tilsæt mælkeblandingen og hele æg. Rør sammen med en dejskraber eller ske. Tilsæt nu de smagskilder du selv synes, så det bliver en kage lige efter din smag. Bag kagen midt i ovnen i en smurt eller foret form (ca. 20 x 30 cm) i ca. 30-40 min. Tips: Min mor fik for mange år siden denne grundopskrift fra en konditor. Siden er alle kager i vores familie bagt på baggrund af denne. Da vi er blevet lidt mere kostbevidste siden dengang har vi eksperimenteret lidt og det er muligt at spare på både fedtstof og sukker. Prøv dig frem og find din egen grænse. |
|
Opskriften er vist 26489 gange,
og udskrevet 424 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Lasse - 2018-04-27 01:11:28 Hej. Lyder som en god opskrift. Men det er ikke en tørkage man får ud af det. Det er en skærekage, altså en kage man "skærer stykker af". Tørkager omfatter blandt andet hindbærsnitter, napoleonshatte og kransekager og bages som regel med mørdej. Silke - 2015-09-23 17:09:45 jeg har nu forsøgt mig med opskriften, jeg havde desværre ikke bagepulver hjemme så jeg har i stedet brugt 1½ tsk natron, ½ dl. kærnemælk og ½ dl neutral yoghurt. Smagsstoffer er ½ dl. kakaopulver 1½ dl. kokosmel og ½ dl. hakkede mandler. Det er blevet super lækkert. Jeg satte temperaturen på 180 grader (ikke varmluft) og bagte den i ca. 45 minutter i en springform anonym - 2013-06-27 20:18:09 Tak for opskriften- den vil jeg benytte mig af, så jeg ikke har titusind forskellige lapper liggende. anonym - 2012-10-13 11:16:18 synes det er en super opskrift :-) Jeg er blevet rigtig glad for at bruge den til krydderkage, som nu er blevet familliens foretrukne :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne