Porrertærte, -MUMS

Porrertærte, -MUMS, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrøntsagsTærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jeanet

Indsendt :      Red :
Porrertærte, -MUMS, billede 4 Porrertærte, -MUMS, billede 1 Porrertærte, -MUMS, billede 2 Porrertærte, -MUMS, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtebund:
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
4 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
100 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
   
  Æggemasse:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Bunden:
Pisk først æg og derefter vand i en lille skål. Bland salt og hvedemel i en anden skål, arbejd margarinen ind i melet. Saml massen med det piskede æg og stil den i køleskabet i 30 min.

Rul derefter dejen ud i ca. 1-2 mm tykkelse. Kom den udrullede tærtedej i en tærteform og tryk den godt til kanterne. Rul med kagerullen i kanten af tærteformen og smid det overskydende i skraldespanden. Stik nogle huller i dejen med en gaffel og stil bunden i ovnen i 6 min. i en forvarmet ovn - 210 grader C. alm. ovn.

Fyld:
Imens dejen er i køleskabet skal du skærer porrer i ½ cm tykke skiver. Kom en lille sjat vand i en fryse pose sammen med porrerene og kom posen i mikroovnen i 3 min. Lad dem dryppe af i et dørslag men du skærer skinken ud i strimler på 1 cm tykkelse.

Æggemasse:
Pisk æg sammen i n skål. Tilsæt muskatnød og peber. Bland fløde og mælk i et målebæger (ialt 1/4 liter) og bland det hele sammen.

Lav tærten:
Kom porrer i tærtebunden. Læg skinkestrimlerne i ét lag over porrerne. Hæld æggemassen over tærten og lad den bage i ovnen i en times tid i ovnen der er kølet ned til 175 grader C. alm. ovn. Husk at holde øje med den.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Porretærte

karakterer:
Opskriften er vist 185432 gange,
og udskrevet 2892 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10181 (2424 kcal)
KJ pr. Pers. 2545 (606 kcal)
Vægt ialt 1625 gram
Vægt pr. Pers. 406 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 626 KJ (149 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 14.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-20 09:06:03
Bunden kan godt tåle lidt længere forbagning, måske 10 min i stedet for de 6 min.

  -   2009-10-25 18:23:45
Seriøst verdens bedste tærte, og meget nem og lave! 10 her fra

  -   2007-10-10 20:11:53
Fin tærte.. Smager super.. Vil lave den snart igen..