Kylling marengo

Kylling marengo, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kylling marengo, billede 4 Kylling marengo, billede 1 Kylling marengo, billede 2 Kylling marengo, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
150 gram Bacon i tern
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Start med at bringe en gryde vand i kog, skold og flå de friske tomater.

Parter hver af kyllingerne i 8 stykker.

Brun bacontern i en stegegryde.

Tag bacontern op og brun kyllingestykkerne i fedtstoffet.

I gryden kommes de flåede tomater skåret i kvarte, tomatpure og bacontern.

Drys melet over og rør godt rundt. Tilsæt hvidvin, hønsebouillon, de pillede løg og de rensede og halverede champignon. Retten skal nu småsnurre under låg ca. 1 time til kyllingestykkerne er møre.

Smag retten til med knust hvidløg, salt og peber inden serveringen.

Serveres med løse ris og flutes!!

Tips:

Tilberedningstid ca, 1½ time

Husk: -at hvidløgssmagen bliver stærkere hvis hvidløget presses over retten lige før serveringen!





karakterer:
Opskriften er vist 58460 gange,
og udskrevet 1020 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9615 (2289 kcal)
KJ pr. Pers. 2403 (572 kcal)
Vægt ialt 2670 gram
Vægt pr. Pers. 667 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 360 KJ (85 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 5.1 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-27 14:16:38
lækker opskrift , men sikke noget fis at tro der skal friske tomater til -- Flåede tomater køber man på dåse, det er billigere og sikkert også bedre, da tomater på dåse er lavet af solmodne tomater, og dem man køber friske er ikke modnet færdig i solen og har derfor ingen aroma - er egentlig kun syrlige og ikke værd at spise. Alle Tiders Kogebog plejer da eller ikke at være så fise fornem og vanskelig med opskrifterne, hvilket tiltaler mig.

  -   2016-11-20 18:33:39
Der hører ikke krebs til den rigtige marengo men ristede hjertbrød med æg frit og persille ihvertfald i følge min kokkebog. Men ellers supwr lækker ret man kan også lave den med kalv

  -   2011-10-13 17:10:36
Sikkert udemærket, har bare ikke noget med kylling Marengo at gøre, da der hører krebs og spejlæg til retten. Se evt. Price's opskrift

  -   2010-04-13 18:32:28
Denne dejlige ret lærte jeg at lave af min tante i Haderslev, og den har altid været et "hit" - UHMMMMMMM!

  -   2007-01-24 11:32:30
denne ret lavede Napoleons kok under slaget ved Magengo ca. 1796