Karamelkage 02

Karamelkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 22 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jane Nielsen

Indsendt :      Red :
Karamelkage 02, billede 4 Karamelkage 02, billede 1 Karamelkage 02, billede 2 Karamelkage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
700 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
300 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Karamelglasur:
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 tsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
180 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes skummende, heri kommes smeltet afkølet margarine. Mel og bagepulver sigtes i og kokosmel røres i skiftevis med mælken.

Bages i bradepanden ca. 33x38 cm. på nederste rille i ca 30-40 min ved 170 grader C. alm. ovn.

Alle ingredienser til glasuren koges sammen i 7-10 min under stadig omrøring ved middelvarme.

Når kagen er afkølet kommes glasuren på og kagen pyntes med kokosmel.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Karamelkage

karakterer:
Opskriften er vist 49222 gange,
og udskrevet 1555 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 55251 (13155 kcal)
KJ pr. Pers. 2511 (597 kcal)
Vægt ialt 3398 gram
Vægt pr. Pers. 154 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1626 KJ (387 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 24.5 gram
Kulhydrat 39.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-06 16:30:52
Skal jeg vente til glasuren er afkølet før jeg kommer den på kagen?

  -   2012-07-10 14:51:38
kagen var bare såååååå læker!!!!!!!! glasuren var bare god. man kan også bruge glasuren på ander kager :-)

  -   2010-08-14 11:06:09
jeg skal bage den til min skole.. vi har en kagedag, hver fredag.. håber at den er SUPER;D men det ser den ud til at være:) har lige 1 spørgesmål: kan man pynte den..?

  -   2009-07-20 22:58:05
En dag, jeg ikke havde kokosmel i huset, brugte jeg ca. 200 g. makroner i stedet. Det blev den absolut ikke ringere af. Tværtimod...

  -   2009-03-23 11:20:43
Det er en skøn og hurtig kage, som man kan bage mens gæsterne er der. Også utrolig frisk og dejlig efter at have været frosset ned. Glasuren kræver lidt tålmodighed og (minimum) den anbefalde tid.

  -   2009-03-09 00:52:21
Bunden er smagfuld og lækker. Glasuren smager himmelsk og men var til flere kager.Line fik kvalme af at spise resten!!! Har prøvet at komme en karamelglasur på . Den kunne de fleste af mine gæster bedre lide, da den ikke var så nasset at sidde med.

  -   2009-02-26 07:41:32
Jeg brugte opskriften til 12 personer, og der må være noget galt med mål og vægt, for der var glasur til 1½ kage, og selv om den blev kogt i 15 min. var det alt for tyndt. Det er smart at man kan ændre i antal personer, men når ikke teksten ændres, feks. med braddepandeforn, så går det smarte af.

  -   2008-04-11 12:33:16
Meget lækker kage

  -   2005-01-01 01:01:01
mums den er bare lækker lækker lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
ja men den er BARE så god - prøv den!

  -   2005-01-01 01:01:01
uha den er da vist lidt fed den kage eller hva???