Ovnbagt laks med citronsauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Indsendt : Red : |
|
|
Skrab fisken er fri for skæl og slim og rens den godt indvendig. Klip finnerne af og skær evt. hoved og hale af. Smør et stort stykke alufolie og læg fisken herpå. Krydr med salt og peber og læg lidt citronskiver ovenpå og dild eller persille indeni. Pak folien godt omkring og læg pakken på en bageplade.
Bag den midt i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter. Luk folien op og mærk ved ryggen om fisken føles fast ved et let tryk med fingeren. Den må endelig ikke få for meget så den bliver tør. Åbn pakken og hæld skyen over i en gryde. Pisk fiskebouillon i sammen med saften af 1 citron. Kog det godt igennem. Pisk smørret i lidt ad gangen. Kom æggeblommen i en skål og pisk halvdelen af den varme sauce i lidt ad gangen. Kom det tilbage i gryden og kog forsigtigt op lige til kogepunktet. Pisk hele tiden. Smag saucen til og tag den gerne fra varmen. Den må endelig ikke koge, men gerne varmes op. Pil skindet af fisken og løft fiskekødet fra benene. Server med grøntsager og saucen. |
|
Opskriften er vist 27770 gange,
og udskrevet 692 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne