Norske klejner 03
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : karina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
bland gær og sukker i en lille skål
smelt margarine og bland det i kærnemælken
bland gær og sukker i kærnemælken når det er flydende
bland æg, kardemomme og citronskal i
ælt mel i til det passer
dejen skal være lidt fugtig, ellers bliver de tørre
dejen stilles til at hæve i 1 time med et klæde over
dejen slås sammen og formes til klejner
der koges i palmin eller svinefedt til de er lysebrune
klejnerne afkøles og pyntes med glasur eller et drys flormelis
|
|
Opskriften er vist 21691 gange,
og udskrevet 347 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer svigerfar - 2005-01-01 01:01:01 1200g.mel, vi fik 120 klejner, de var gode Per - 2005-01-01 01:01:01 180 grader C Per - 2005-01-01 01:01:01 Det er nemmest at styre temperaturen på olien hvis du bruger et stegetermometer, olien skal være 189 grader C varm. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne