Indbagt is med marengs
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde ) Indsendt af : Merete Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis. Pisk til æggehviderne er MEGET seje.
Læg lagkagebunden i et ildfast fad og skær den til så den passer i omkreds med isen ( fordel evt. syltetøjet på denne)
Læg isen i ÉT stort stykke på lagkagebunden og dæk isen med æggehvidemassen.
Isen skal være dækket 100% ellers smelter isen i ovnen.
Bages straks i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn. Server desserten straks Tips: Selve isen bliver selvfølgelig en lille smule blød. men det hjælper hvis isen kommer direkte fra fryseren og over på lagkagebunden. Hvis der ikke bruges syltetøj på lagkagebunden, kan man evt. lave en frugtcoulis der passer til valget af is. |
|
Opskriften er vist 208563 gange,
og udskrevet 4355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (67 stemmer) |
|
Kommentarer Gudrun - 2023-08-28 12:39:05 Kan man lave marengsmassen i forvejen ? Frank - 2018-10-05 22:00:23 Jeg smagte første gang indbagt is i starten af 1980erne Der var den også med lagkage bund En liter is Og så dækket man isen både ovenpå og helevejen rundt med dåse frugt pære ananas fersken eller cocktail For til sidst at slutte af med marengs ( frugterne holder isen kold så den ikke smelter Eller bliver blød og giver en behagelig kontrast til de søde marengs ) P.s det kan godt Fryses ned Men har isen været tøet lidt krystalliserer isen det er ikke så rart Susanne 2017-28-6 - 2017-06-28 10:12:50 der er 2 æggehvider i et bæger skal man så bruge dobbelt op af flormelis Annette - 2014-06-02 21:25:41 Hvis du ikke kan få æggehviderne stive kan det skyldes at din skål ikke har været 100 % ren. De er enormt sarte sådan nogle æggehvider;) anonym - 2014-02-15 20:32:57 jeg kunne ikke få æggehviderne stive. hvad kan jeg have gjort forkert? Julie - 2013-08-24 19:01:23 Det smager himelsk og jeg laver det tit når vi får gæster eller bare når vi skal hygge en aften, den er stor succes i alle aldre!! Gurli - 2012-02-27 18:52:50 Kan man stille en færdiglavet varm is i fryseren? anonym - 2011-12-30 16:39:29 Efter den er kommet i ovnen, kan jeg så godt flytte den over på et fad, eller er den for skrøbelig? Per - 2010-11-27 17:14:01 Når isen er dækket med æggehvidemassen kan den med fordel sættes i fryseren indtil den skal i ovnen kort før serveringen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne